Dinsdag 7 februari

Ochtendwandel in alle vroegte in de wijk. Neem met chef Kabinet Eline onder het genot van een kopje koffie een paar actualiteiten door. Op het Stadhuis staat – na een bijpraatmoment met gemeentesecretaris Ilma Merx – de gehele ochtend en een deel van de middag in het teken van de wekelijkse collegevergadering. Pien Zaaijer belt, net als Martijn Brautigam. Martijn is de nieuwe man van Van Wageningen en De Lange.

Gooi de agenda om. Maak ruimte voor een ingelast bezoek aan de Kempstraat. In verband met de aardbevingen in Turkije en Syrië komt inmiddels een enorme stroom hulpgoederen richting het getroffen gebied op gang. Krijg een rondleiding bij het inzamelpunt van de Turks Islamitisch Culturele Stichting. Begroet een aantal goede bekenden en de kersverse ambassadeur van Turkije, H.E. Selçuk Ünal.
Betuig hem mijn medeleven, heet hem tegelijkertijd welkom in Den Haag en wens hem sterkte in verband met deze trieste gebeurtenissen.

Neem terug op mijn werkkamer met hulp van Sabine (Communicatie) en een nieuwe autocue (dat werd tijd) een videoboodschap op voor een bijeenkomst van gemeenteraadsleden die later deze maand zal plaatsvinden. Die bijeenkomst – in samenwerking met het Netwerk Weerbaar Bestuur – staat in het teken van de omgang met agressie en intimidatie. Helaas een werkelijkheid waarmee personen met een ‘publieke’ functie geregeld te maken hebben.

Heb een overleg met naaste medewerkers over een aantal actualiteiten en koppel terug uit de collegevergadering. Een vergadering van het fractievoorzittersoverleg (FVO) van de gemeenteraad volgt om half zes. Spreken over de agenda van de raadsvergadering van aanstaande donderdag. Het wordt een ‘korte’ raad, omdat we om 19.30 uur starten in plaats van 13.30 uur. Heb telefonisch overleg met directeur Veiligheid, Hans van der Vet.

Ben om kwart voor zeven op het Pomonaplein in Segbroek. Gebruik het avondeten in Loft Den Haag met de wethouders en een aantal stadsdeelbewoners die zich op allerlei manieren inzetten voor het stadsdeel. Cabaretier en schrijver Marcel Verreck spreekt een column uit over Segbroek. Hij kent het stadsdeel goed. Wandel daarna met het gezelschap naar de overkant voor het plenaire gedeelte van het collegebezoek in de kantine van korfbalvereniging HKV Achilles. De aanloop van bewoners is groot. Luister met belangstelling naar hoe (wijk)organisaties en bewoners van dit deel van Den Haag zich inzetten voor duurzaamheid en leefbaarheid in hun woonomgeving. Spreek na afloop met bewoners om ze – waar mogelijk – te helpen bij hun wensen en klachten. Ook op social media worden diverse indrukken van deze avond gedeeld.