Dinsdag 7 juni

Ochtendwandel in de wijk. Ga even voor half acht richting het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt. Praat telefonisch bij met gemeentesecretaris Ilma Merx. Heb om acht uur een informeel werkontbijt. Voor de tweede keer met vertegenwoordigers van investeerders, bouwers, corporaties en projectontwikkelaars. Aan tafel zitten dit keer Piet van Hoeven (VolkerWessels), Peter van der Gugten (Heijmans), Bart Dura (Impact), Wilco van den Ban (AM), Galyna Permyakova (Patrizia), Boudewijn Hellingman (ProVast), Gerard Schoenaker (Sensrealestate), Robert Steenbrugge (Stebru), Hans Meurs (Vorm) en Arjan Schakenbos (Vestia). Nuttige ontmoeting over een urgent thema. De gehele ochtend gaat overigens op aan de wekelijkse collegevergadering. Koppel na afloop terug aan een aantal naaste medewerkers.
Pas in verband met het overlijden van mijn vader en alles wat daarmee samenhangt de komende week m’n agenda een beetje aan. Mijn verontschuldigingen aan degenen die ik hiermee teleurstel. Bezoek Aps kappers in de Prins Hendrikstraat. Bel met de Duitse journalist  Christoph_Lütgert.

Neem om vier uur in de collegekamer deel aan de vergadering van het presidium van de gemeenteraad. Zit rond half zes in de raadzaal de vergadering voor van het FVO, het fractievoorzittersoverleg. Geef, daartoe uitgenodigd, om kwart voor zeven aan adviseur Piet Hein Donner en de vertegenwoordigers van de vijf onderhandelende raadsfracties in de stadskwekerij een korte toelichting op een aantal actuele beleidsonderdelen uit mijn portefeuille.

Fiets tegen half nacht naar Aan de Koot aan Strand Noord. Praat bij met mijn voormalige collega’s Rob Kok en Ad Smits. Zie tussen de bedrijven door de zon langzaam in zee verdwijnen. Fiets naar huis. Het is inmiddels donker.