Dinsdag 9 juli

Zwem aan de Klatteweg. Fiets naar het Stadhuis. Neem om negen uur samen met gemeentesecretaris Ilma Merx de (bomvolle) agenda door van de collegevergadering die volgt. Het is de laatste collegevergadering voor het zomerreces. Dat betekent traditiegetrouw een hoop agendapunten. Zo ook dit jaar. Nemen afscheid van notulist Robin Hajkens. Hij gaat aan de slag bij het ministerie van Financiën.

Verlaat de vergadering iets voor het einde in verband met een extra (ingelaste online) vergadering van de driehoek in verband met de actualiteit. Nazli Tüzer (directie Veiligheid) komt langs. Mgr. Willem van der Valk (Roermond) belt.

Ontvang nabestaanden van een slachtoffer van een recent steekincident. Veiligheidsregisseur Floris is aanwezig bij de ontmoeting. De weduwe en kinderen van het slachtoffer vertellen hoe hun leven ingrijpend is veranderd door de heftige gebeurtenissen. Het is een indringend en verdrietig gesprek. Spreek mijn medeleven uit met de nabestaanden.

Wandel rond een uur of vier vanuit het Stadhuis over de Fluwelen Burgwal naar de Herenstraat. Breng samen met wethouder Nur Icar een werkbezoek aan de bewoners(organisatie) en ondernemers aldaar. Onderwerp van gesprek – in het atelier van vioolbouwer Bouman – is de aanhoudende overlast die de bewoners ervaren van de aanwezige (nacht)horeca. Sprak de bewoners hierover in oktober vorig jaar. In de tussentijd zijn er diverse gesprekken met de bewoners, professionals en ondernemers geweest. Spreek mijn waardering uit voor de inzet van de ondernemers. Voor de bewoners is de overlast echter nog niet voldoende afgenomen. Nog werk aan de winkel dus. Wandelen door de straat. Spreken af om na de zomer opnieuw samen te komen. Wordt vervolgd.

Haast me terug naar het Stadhuis. Zit aan het begin van de avond de vergadering voor van het Fractievoorzittersoverleg (FVO) van de gemeenteraad. Er is veel te bespreken. De zomer staat voor de deur maar de jaarwisseling is niet meer ver weg. Ontvang daarom achtereenvolgens de organisatoren van de vreugdevuren van Scheveningen en Duindorp om te horen hoe het gaat met de voorbereidingen. Centrale vraag is of het lukt om tijdens de jaarwisseling een veilig en mooi vreugdevuur te organiseren. Gesprekken verlopen in een open en plezierige sfeer. Fiets naar huis. De stukken uit de loodgieterstassen krijgen aandacht.


Vreugdevuren 2023