Dinsdag 9 maart

Maak m’n ochtendwandeling en moet ook vandaag iets eerder naar kantoor. Even voor half acht belt politiechef Paul van Musscher. Zit om half negen de (digitale) vergadering van het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Haaglanden voor. Bereid met gemeentesecretaris Ilma Merx de collegevergadering voor. Neem in de Rolzaal van het ministerie van Algemene Zaken deel aan de vergadering van de (tijdelijke) Ministeriële Commissie Toeslagen Herstel (MCTH). Een overleg met premier Mark Rutte en minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren over een ander onderwerp volgt. Na afloop snel terug naar het Stadhuis. Zwaai onderweg naar gemeenteraadslid Det Regts. Sluit aan bij de inmiddels onder voorzitterschap van loco-burgemeester Kavita Parbhudayal begonnen collegevergadering. De vergadering neemt veel tijd in beslag. Koppel na afloop terug aan een paar naaste medewerkers. Woon de vergadering bij van de stuurgroep Integriteit onder voorzitterschap van wethouder Saskia Bruines. Een vergadering van de stuurgroep programma toekomst Scheveningen Badplaats onder voorzitterschap van wethouder Anne Mulder volgt. Praat samen met directeur veiligheid Hans van der Vet bij met de korpschef van de Nationale Politie, Henk van Essen.

Ga aan het begin van de avond naar bibliotheek ‘Nieuw Waldeck’ aan de Rossinilaan. Ben tafelgast van Sjaak Bral in zijn online programma Sjaak&Co. Morgen is het te zien op het YouTube-kanaal van de bibliotheek. Begroet bij binnenkomst programmaleider Agnes, bibliothecaris Myrthe, communicatieadviseur Nathalie, Rob van de opnametechniek en natuurlijk de directeur van de Haagse bibliotheken Paul Broekhoff. Maak kennis met Tim Akkerman. Hij verzorgt vanavond (prachtige) muziek. Spreek met Sjaak over mijn eerste acht maanden in Den Haag, de Haagse politiek, maar ook over vriendschap en humor. Ben onlangs lid geworden van de bibliotheek en heb een van mijn favoriete boeken meegenomen: Gloed van Sándor Márai. Tussen de bedrijven door brengt Tim de liedjes ‘Keep the Light on’ (geschreven tijdens de eerste lockdown), ‘The Road’ en ‘Keeper’ ten gehore. Fotograaf Martijn Beekman legt de opname vast op beeld.

Foto: Martijn Beekman

Krijg na afloop van Myrthe een cadeautas met een fietszadelhoes (‘Na reige komp zonneschèn’) en het boek ‘Loos achter de Duinen‘ mee voor thuis. Het boek bevat verhalen en foto’s van de deelnemers van twee praktische cursussen die afgelopen najaar zijn gegeven door Sjaak en Martijn. Krijg van diezelfde Sjaak zijn boek ‘Ome Ed, korte verhalen uit het koffiehuis’ kado. Het kan niet op. Heb nog een klein klusje in het Statenkwartier en ga dan meteen door naar huis.