Donderdag 10 februari

Fiets in de stromende regen heen en weer naar het zwembad aan de Seinpoststraat. Begeef me vervolgens naar het Vredespaleis voor de opname van een videoboodschap ten behoeve van de deelnemers aan de Invictus Games, die hopelijk in april in Den Haag kunnen plaatsvinden. Haal een kopje koffie bij CafĂ© Blossom aan de Anna Paulownastraat, zwaai naar m’n bestuursadviseur Bernadette die langsfietst, en spreek ten overstaan van cameraman Rohit m’n tekst uit.

De rest van de donderdag staat in het teken van de gemeenteraadsvergadering, de laatste reguliere vergadering van deze raadsperiode. Rond een uur of elf vanavond kan ik de (stemmings)vergadering afsluiten.

Een enerverende raadsvergadering – zoals er vele waren tijdens deze bijzondere raadsperiode – zit erop. Neem tussen de bedrijven door, vanuit mijn werkkamer, deel aan een extra ingelaste digitale vergadering van het veiligheidsberaad. En zie ook de samenvatting op televisie van de 5.000 meter schaatsen die Irene Schouten winnend heeft afgesloten. Haar tweede gouden plak…