Donderdag 10 november

Ben vanochtend even voor negenen – kort na de schoolbel – op bezoek bij basisschool Cosmicus aan de ‘s Gravenzandelaan in het kader van de ‘Week van Respect’.

.

De kinderen van groep 1 en 2 verrassen me met prachtige rozen. Krijg van iedere leerling een roze, oranje of rode roos. Ontroerend. Ga aansluitend uitvoerig in gesprek met de leerlingen van groep 8.

Spreek, in aanwezigheid van Juf Daisy, over wat respect betekent en wat het van ons allemaal vraagt. Geef na afloop een interview aan de leerlingen van het ‘medialab’. Mooie ochtend op een bijzondere school. Schooldirecteur Fatih Özbasi doet me in- en uitgeleide.

Meteen door richting het Carnegieplein. Heb onderweg via MS Teams overleg met gemeentesecretaris Ilma en gemeenteraadsgriffier Lilianne.
Bij het Haags Herdenkingsmonument aangekomen begeleid ik samen met premier Mark Rutte, de Italiaanse president Sergio Mattarella en zijn dochter Laura Mattarella bij het leggen van een krans. Vormen samen met schout-bij-nacht Ludger Brummelaar het cortège. Eervol om erbij te mogen zijn.

Meteen door naar het Stadhuis. Heb via MS Teams overleggen met Marijke Stroucken en Marion Kortenraij (Berenschot) over een vacature en aansluitend met dezelfde Marijke, Michèle Polspoel (Vanderkruijs) en wethouder Martijn Balster over weer een andere vacature. Loop richting de raadzaal. Zit de gehele middag de raadsvergadering voor. Heb aan het begin van de avond een overleg met een aantal naaste medewerkers ter voorbereiding van een bijeenkomst op 20 november aanstaande. Plaatsvervangend voorzitter Ralf Sluijs zit ondertussen de raadsvergadering voor. Ga terug richting raadzaal. Woon de stemmingen en stemverklaringen bij en praat tijdens de informele nazit bij met een aantal gemeenteraadsleden. Terug thuis wachten de inhoud van de loodgieterstassen en telefoontjes met Wilma Verschoor (bestuursondersteuning) en Hans van der Vet (directie Veiligheid). Geef de bos rozen van de leerlingen van Cosmicus een mooi plekje.