Donderdag 12 november

Word wakker met het nieuws over de meer dan twintig schoten die zijn gelost op het pand van de ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Hoort niet thuis in onze internationale stad van vrede en recht. Hoop dat de politie de dader snel pakt. Plaatsvervangend politiechef Paul Entken informeert mij telefonisch over de laatste stand van zaken. Maak m’n ochtendwandeling en fiets via ‘De Halve Zool’ aan Korte Poten naar het Stadhuis. Bespreek met Peter van Toor (juridische zaken) en bestuursadviseur Denis hetgeen naar aanleiding van de raadscommissievergadering van gisteren moet gebeuren inzake de Wob-procedures.  Maak (nader) kennis met de leden van het dagelijks bestuur van Haagse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland. Nuttig gesprek. Begroet in mijn werkkamer Wil Looijestijn, hij biedt mij een foto aan van mijn ontmoeting met het (23-jarige) paard van de Goedheiligman.

Ben rond het middaguur in de Oranjerie bij paleis Soestdijk in Baarn. Draag op deze bijzondere locatie samen met mijn ambtgenoten José (Reimerswaal), Harm-Jan (Harderwijk), Sjors (Vijfheerenlanden), Hanne (Loon op Zand), Mark (Baarn) en Matthijs (Zwalk) bij aan de realisatie van een eigentijdse coronaproof verbeelding van de landelijke intocht van Sinterklaas. Het resultaat is komende zaterdag op televisie te zien.

Bel, onderweg terug, met Nasser Alghanoom, chargé d’affaires van de ambassade van Saudi-Arabië. Neem aan het eind van de middag digitaal deel aan de jaarlijkse UCLG World Council Meeting. Ben in mijn rol als voorzitter van de VNG ook co-president van de UCLG. Vandaar. Eigenlijk zou de vergadering in het Chinese Guangzhou plaatsvinden. Word in de vergadering van het ‘Executive Bureau’ welkom geheten door de voorzitter van UCLG, Mohamed Boudra (burgemeester van Al Hoceima in Marokko) en mijn Chinese ambtgenoot Li Mingyuan (Xi’an).  Goed iedereen weer eens te zien en te horen. Al is het digitaal.