Donderdag 15 februari

Het stortregent vanochtend vroeg op weg naar het zwembad aan de Klatteweg. Heb telefonisch contact met directeur Veiligheid Herke Elbers en met politiechef Karin Krukkert. Praat om negen uur in de collegekamer bij met de directeur van het Nationaal Programma Zuidwest Chris Schaapman en wethouder Martijn Balster. Bestuursadviseur Maarten vergezelt me. Ontvang Roelant Schenk, hoofd Bureau Regioburgemeesters en secretaris van het overleg regioburgemeesters. Roelant maakt een ronde langs de tien regioburgemeesters over de laatste ontwikkelingen en de onderlinge samenwerking. René Hofman en Lisanne Trouw van de politie-eenheid Den Haag (zij vervullen samen tijdelijk de functie van secretaris van de regioburgemeester van de politie-eenheid Den Haag) staan me bij.

Bereid via MS Teams de jaarlijkse ‘retreat’ van de wereldvereniging van gemeenten UCLG voor met Renske Steenbergen en Finn Speulman van VNG International. Praat op mijn werkkamer bij met de fractievoorzitter van D66 in de gemeenteraad, Marieke van Doorn. Woon aan het eind van de ochtend in de kamer van de gemeentesecretaris het begin bij van de collegevergadering waarin de agenda van de gemeenteraadsvergadering van vanmiddag en vanavond wordt doorgesproken. Zit in de collegekamer een ingelaste vergadering voor van de vierhoek (driehoek plus NCTV). Bespreek met bestuursadviseur Nathalie Felix en Liesbeth van der Heide (directie Veiligheid) mijn bijdrage aan de NCTV-leergang van de Universiteit Leiden. Doe dat op uitnodiging van Chris Vloedbeld en Siebrich Visser, respectievelijk van AEF en de Universiteit Leiden.

Begeef me iets voor half twee naar de raadzaal. Zit er tot vanavond laat – afwisselend met plv. voorzitter Dennis Groenewold – de vergadering van de gemeenteraad voor. Bijna alle onderwerpen op de agenda nemen veel tijd in beslag. Bel tijdens een van de schorsingen met m’n moeder in Volendam. Gebruik tijdens de avondschorsing het avondeten op mijn werkkamer.

De pot schaft Indonesisch. Ben even na een uur ’s nachts thuis.