Donderdag 16 februari

Fiets heen en weer naar het zwembad. Zoals vaker op donderdag is het redelijk rustig in de banen. Bel even na achten met de algemeen directeur van de VNG, Leonard Geluk. Meteen door naar het Stadhuis. Ook vanochtend staat het bijwonen van een vergadering van een gemeenteraadscommissie op het programma. Dit keer de commissie Leefomgeving. Beantwoord samen met de wethouders Saskia Bruines en Anne Mulder vragen van de raadsleden over de (concept) Strategische Agenda van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Voor bestuursadviseur Nathalie Felix is het de première om mij tijdens de vergadering bij te staan met adviezen en aanwijzingen.

De gehele middag staat vervolgens in het teken van een vergadering van het bestuur van de VNG. Zit de vergadering voor vanuit de werkkamer van directeur Leonard Geluk. Bespreken enkele actualiteiten en spreken lang door over een aantal inhoudelijke thema’s. Goed om op deze manier mee te worden genomen in de meest uiteenlopende onderwerpen. De agenda vergt dat we bijna alle vergadertijd nodig hebben.

Maak na afloop (nader) kennis bij met de VNG-medewerkers Jaoa en Zelia Esteves. De Portugezen werken samen zo’n 95 jaar voor de VNG. Niet in Portugal, maar bij de VNG hebben ze elkaar leren kennen. Volgende week gaan ze met pensioen. Zet ze met liefde in het zonnetje.

Zwaai naar Maarten Beks, zijn echtgenote en vader. Maarten werkte bijna 18 jaar bij de VNG. Hij gaat nu aan de slag bij de gemeente Den Haag. Wens hem veel succes.

Praat aan het begin van de avond aan de Kneuterdijk in restaurant Tapisco bij met de Friese Commissaris van de Koning, Arno Brok. Gebruik vervolgens het avondeten bij Tanta Roba aan de Zeestraat met ambtgenoot Sharon Dijksma. Terug thuis wacht de inhoud van de loodgieterstassen. Bel met m’n moeder in Edam.