Donderdag 16 juni

Laat na de korte nacht m’n zwembeurt voor wat ‘ie is. Werk het eerste deel van de ochtend vanuit huis. Heb langs de digitale weg overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx en bestuursadviseur Sjoukje Volten over een actualiteit. Het overleg met diezelfde gemeentesecretaris sluit moeiteloos aan op een volgende. Ditmaal sluit chef kabinet Eline Tops aan. Fiets aan het eind van de ochtend naar Haagse Bluf. Bespreek op mijn werkkamer in het Stadhuis met bestuurssecretaris Naut Kool (VNG) en tekstschrijver Renée Broekmeulen een aantal teksten ter voorbereiding van het VNG-jaarcongres op 28 en 29 juni in het West-Friese Hoorn. Maak (nader) kennis met Joke Hoekstra, directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis. Aardig gesprek. Krijg na afloop een lief kadootje voor mijn kleindochter Florien en een exemplaar van de publicatie ‘Buitengewoon betrokken, Rode Kruis-hulpverleners in coronatijd’.

Wethouder Liesbeth van Tongeren belt over een actualiteit.

Ga in de loop van de middag naar Om en Bij. Ontmoet Sahar in de Havenkerk. Maakten ooit kennis bij een bijeenkomst van het Haags Verhaal en spraken af op een later moment verder te praten. Omdat de Havenkerk een belangrijke plek in het leven van Sahar speelt – al vanaf het moment dat zij elf jaar geleden uit Iran naar Nederland kwam – wilde zij graag daar afspreken. Spreek met pastoraal medewerker Daniëlle en vrijwilliger Alisa over alle activiteiten van de kerk en de situatie waarin veel bezoekers van de kerk leven. De moeder van Sahar houdt ondertussen haar kleinzoon bezig. En Sahar zelf maakt het goed. Het is een sterke jonge vrouw.

Meteen door naar het Cars Jeans Stadion. Reik op verzoek van Judith van Coeverden (kabinetszaken Utrecht) namens Z.M. de Koning de versierselen uit die horen bij een Koninklijke onderscheiding aan de hooggeleerde Wijbrand Hoek. Doe dat tijdens het symposium ‘Alles door opleiden’ dat ter gelegenheid van het overdragen van de opleiderstaken van Wijbrand is georganiseerd. Wijbrand werkt sinds 1995 bij de Parnassia Groep, onder andere als psychiater, opleider, directeur en decaan van de Parnassia Academie. Daarnaast was hij ruim 20 jaar bijzonder hoogleraar aan Columbia University in New York en bijna even lang hoogleraar psychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Spreek hem toe en hij spreekt – heel geestig – terug. Wij blijken elkaar te kennen. Wijbrand woont in Utrecht-Oost en zijn echtgenote is nauw betrokken bij de ‘Zilveren schaats‘ een locatie en activiteit die ik in mijn wethouderstijd (en nog steeds) een warm hart toedroeg.

Bel met bestuursadviseur Bernadette, woordvoerder Jan en met m’n moeder in Edam. Gebruik het avondeten bij Loetje aan Haagse Bluf samen met naaste medewerkers Eline en Sjoukje. Fiets naar huis en zet me aldaar aan de stukken uit de loodgieterstassen van het Stadhuis.