Donderdag 16 mei

Trek m’n zwembaantjes. Fiets richting het werk. Begin op het Stadhuis in de collegekamer met een overleg met wethouder Saskia Bruines en een aantal medewerkers. Zit aansluitend vergaderingen voor van de vierhoek – de driehoek samen met Marco Zannoni van de NCTV – en de driehoek zelve.

De rest van de ochtend en een deel van de middag staan in het teken van de VNG en VNG International. Begeef me daartoe naar de Nassaulaan. Neem in de Willemshof – zo heet het kantoor van de VNG – deel aan de vergaderingen van de VNG-commissie Europa & Internationaal. Begin op de tweede verdieping in de kamer van Pieter Jeroense (directeur van VNG International) met een vergadering van de internationale delegatie onder voorzitterschap van ambtgenoot Wobine Buijs (Oss), eindig beneden in de Opsteltenzaal met een vergadering van de plenaire commissie onder plv. voorzitterschap van ambtgenoot Joris Bengevoord (Winterswijk). Michelle ter Meer, senior beleidsadviseur bij VNG International, staat me bij.

Loop even binnen bij algemeen directeur Leonard Geluk. Goed hem te zien en te spreken. Fiets in de loop van de middag naar huis. Ontvang een kandidaat-burgemeester. Zit tussen de bedrijven door via MS Teams twee ingelaste vergaderingen (in verband met actualiteit rond de Haagse campus van de Universiteit Leiden aan de Turfmarkt) van de driehoek voor. Heb veelvuldig telefonisch contact met plv. politiechef Chiu Man en met Martijn Ridderbos (vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden). De rest van de avond gaat op aan de inhoud van de loodgieterstas.