Donderdag 17 augustus

Begin vanochtend vroeg, na mijn zwembeurt, met een werkbezoek aan SunSun Coffee aan het gezellige Goudenregenplein. Doe dat op uitnodiging van Martijn Goedegebuure, nu eigenaar van de koffiezaak en eerder de schrijver van een aantal (Utrechtse) nieuwjaarstoespraken.

Drink een kop koffie terwijl Martijn me vertelt over de verschillende ‘specialty koffies’, onder andere van de Haagse Roast Factory. Maak kennis met Martijns trotse vader Bert. De koffiezaak heeft overigens ook een buurtfunctie. Zo onderhoudt buurtbewoner Willem de tuin in ruil voor een kop koffie.

Ga meteen door naar de Duinstraat. Breng aldaar een werkbezoek aan begraafplaats Ter Navolging op Scheveningen. De begraafplaats ligt op een duintop. Wist van het bestaan van de begraafplaats niet af, ook al woon ik er toch redelijk dichtbij. Irmgard Weydemuller – zij runt een eigen begrafenisonderneming op deze locatie: UITVAARTENZO – en stichtingsvoorzitter Lenno Jol verwelkomen me allervriendelijkst. Ontmoette Irmgard eerder tijdens een van de burgemeestersontbijten afgelopen mei. Lopen via een idyllisch pad omhoog richting de begraafplaats. Maak kennis met penningmeester Jacco Visser, kunstenaar Fred Wouters, oud-voorzitter Willem Canneman, Lucien Heemskerk (heeft familieleden begraven liggen op deze begraafplaats) en Irmgards moeder Hedy. Een plezierig gezelschap. Drinken een kopje koffie en praten over de geschiedenis van de begraafplaats.

Al in 1780 vond hier de eerste begrafenis plaats. Het is de oudste particuliere begraafplaats van Nederland. Op de begraafplaats zelf liggen een aantal ‘bekende’ Nederlanders. Loop achtereenvolgens langs de graven van Elizabeth Wolff en Agatha Deken, Guillaume Groen van Prinsterer en oprichter Abraham Perrenot. De begraafplaats is een unieke plek met veel historie. Aangenaam bezoek. Krijg van Imgard het boekje ‘Denk af en toe aan mij’ van Toon Tellegen kado en van Willem de door hem geschreven publicatie ‘Begraafplaats Ter Navolging te Scheveningen’.

Ontvang aan het eind van de ochtend, op het Stadhuis, een Israëlische delegatie, waaronder ambassadeur Modi Ephraim en Tourist Office Director Dana Gazit. Sander Hanenberg, hoofd van het The Hague Marketing Bureau, geeft een presentatie over toerisme. Een levendige discussie volgt. Krijg na afloop de ‘Jerusalem Nano Bible‘ kado.

Gebruik de lunch buiten op het terras van Capriole aan de Fokkerkade. Doe dat samen met Marina Cociancich en haar dochter Margherita.

Marina was tot voor kort werkzaam bij Eurojust, ging met vervroegd pensioen en gaat nu terug naar Milaan. Uitbater Pascal Ultee en zijn medewerkers hebben het prima voor elkaar. Tussen de bedrijven door belt oud-collega Annemarie Jorritsma.

Praat uitvoerig bij met gemeenteraadslid Marijn de Pagter (Utrecht). Zit via MS Teams een extra vergadering voor van de driehoek. Ga vervolgens rond half vier op werkbezoek bij New Tailor aan de Aert van der Goesstraat. Groet onderweg Stan Jonkman, bedrijfsleider bij restaurant Vigo. Dirk-Jan van den Dool en Marcel Marbus ontvangen me. Beide heren informeren me over de nieuwste New Tailor-loot. Krijg een rondleiding door de smaakvol ingerichte winkel, gelijkvloers, met achterin een mooie en exclusieve paskamer. Ziet er strak uit. Maak kennis met tailor Emma en met Ruben (de nieuwe man van de vestiging in Utrecht). Wens hen veel succes.

Draag ten slotte op het Festival aan Zee aan de strandweg – waar het Allianz WK Zeilen nog steeds in volle gang is – samen met Worldsailing President Quanhai Li bij aan de medaille-uitreiking van de Olympische ‘470 klasse’. Doe dit op uitnodiging van Kirsten Lentjes en Niek van der Velden van TIG Sports. Presentator Rutger Vermast kondigt ons aan. Hang de zeilers Keiju Okada en Miho Yoshioka de gouden medaille in de ‘470 klasse’ om. Zij leverden een fantastische prestatie. Zij waren al zeker van de gouden medaille voordat de medaillerace begon. Grote klasse.

Heb een korte nazit met m’n naaste medewerkers Eline, Robin en Sabine op het terras bij Fonk. Gemeenteraadslid Nur Icar belt in verband met een actualiteit. Werk ’s avonds, terug thuis, aan de stukken uit de stadhuistas. Ga op tijd naar bed.