Donderdag 18 mei

Het is Hemelvaartsdag vandaag. Toch is het zwembad aan de Klatteweg gewoon om zes uur open. Heerlijk. Het is koud buiten. In de zwembanen is het vanochtend rustig. Ga na afloop richting autowasstraat Haan aan de Duinstraat. Doe een schoonmaakklusje beneden in de voortuin. Werk in de loop van de ochtend aan de stukken uit de tassen van het Stadhuis. Bel met m’n moeder in Edam.

Wandelen rond het middaguur richting het strand. Lopen over de boulevard naar The Fat Mermaid. Eten er een heerlijke caesarsalade buiten op het terras uit de wind in de zon.


Leuk om ondernemer Malou Rook weer te zien en te spreken. Wandelen via de Keizerstraat terug naar huis. Gaan in de loop van de middag op uitnodiging van directeur-bestuurder Jan Dirk van der Zee en David Pranger (Head of Corporate Affairs & Social Impact van de KNVB) richting het Bingoal (voetbal)stadion van ADO Den Haag. Daar vindt de TOTO KNVB bekerfinale vrouwen 2023 plaats. De finale gaat tussen de dames van FC Twente en PSV. Het vrouwenvoetbal is al jaren aan het groeien in Nederland. Op betaald niveau, maar ook op amateurniveau maakt het vrouwenvoetbal een gigantische inhaalsprint. Goed om erbij te zijn. Begroet goede bekende Sari van Veenendaal. Ze was jarenlang keeper van ons nationale elftal. Zit op de tribune naast Nigel de Jong. Begroet in de rust Lineth Beerensteyn. Zij maakt deel uit van het Nederlands elftal. Ben om de een of andere reden – haar nuchtere en stoere speelstijl – een enorme fan van haar. Zien een aardige wedstrijd. De dames van FC Twente winnen met 4-0. Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen en haar collega’s kunnen trots zijn.