Donderdag 19 oktober

Iets langer geslapen dan gisteren. Heb telefonisch overleg met woordvoerder Robin en bestuursadviseur Nathalie. Ontbijt even na zevenen met Martin. In The Washington Post van vandaag opnieuw veel aandacht voor de perikelen in het Congres (het is weer niet gelukt een Speaker te kiezen) en de situatie in het Midden-Oosten. Pak m’n koffer in en check uit bij het hotel.

Heb in de Nederlandse ambassade aan Linnean Avenue een ontmoeting met de leden van de Nederlandse cybersecuritymissie die deze week Washington DC, Maryland en Virginia bezoeken. Martine Koole van het InnovationQuarter in Den Haag en Saïda van Kalsbeek (gemeente Den Haag) begeleiden de missie. Gaan onder leiding van Bart van Bolhuis (Counselor for Economy and Climate) in gesprek over mijn deelname aan het CityLab en het doel van de missie.

Zeer de moeite waard. Heb terug in het hotel een gesprek met ambtgenoot Dagur Eggertsson (Reykjavik).

Hij is voorzitter van de Champion Mayors for Inclusive Growth, een initiatief van de OESO, waarbij ik sinds kort betrokken ben. Via dit initiatief werken burgemeesters samen om steden inclusiever te maken op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid, infrastructuur en toegang tot de woningmarkt. Begeef me rond het middaguur naar de Nederlandse residentie aan South Street NW. Gebruik er de lunch met een paar leden van de cybersecuritymissie en een aantal CEO’s van cybersecuritybedrijven. Maak onder anderen kennis met Bert Willemsen (Axite Security Tools), Geoffrey Odlum (FedTech), Sander Swinkels (DTACT), Victor Hoskins (Fairfax County) en programmamanager Bert Hofenk (RVO). Roep hen op volgend jaar aan de ONE Conference in Den Haag deel te nemen. Maak na afloop nader kennis met de nieuwe Nederlandse ambassadeur, H.E. Birgitta Tazelaar. Deborah van den Brande (Senior Economic Policy Officer) en Martin Born vergezellen ons. Wacht na afloop met haar buiten op de trap lekker in het zonnetje op het vervoer richting Dulles International Airport.

Vlieg aan het eind van de middag met KL652 in een Airbus 330-200 terug naar Nederland. Een lange zit. Kijk terug op een nuttig en leerzaam bezoek.