Donderdag 2 mei

Huren een autootje (een goudgeelkleurige Volkswagen T-Roc) bij Avant. Rijden richting de hoofdstad van het eiland, Las Palmas de Gran Canaria. Parkeren in Metropol vlakbij bij het ‘Ayuntamiento‘ aan de Calle León y Castillo.

Hier blijkt weinig te beleven. Drinken aan de overkant van de straat op het terras van een gelijknamig cafetaria (‘El Ayuntamiento’) een kopje koffie. De bovenverdieping blijkt het partijkantoor van de PSOE (Partido Socialista Obrero Español) te zijn. Ach, ik ben ruimhartig en de koffie smaakt goed. Oriënteren ons op de omgeving en op de route die we moeten kiezen. Het ‘cultuurhistorische’ centrum blijkt een flink stuk verderop te zijn. Rijden erheen. Parkeren op de negende verdieping van een enorme parkeergarage aan Triana. Hier begint bijna de grote voetgangerszone. Bezoeken de VVV – het ‘Patronato de Turismo de Gran Canaria‘ – even verderop in de straat.

Wandelen dan naar Casa de Colòn aan de Calle Colòn.

Dit museum (het huis van Columbus) vertelt over de vier keer dat de wereldberoemde ontdekkingsreiziger naar Amerika ging. Drie keer deed Columbus op de heenreis Gran Canaria aan. Zie fraaie houten plafonds en twee mooie patio’s.

Lopen door naar de Catedral de Canarias.

Bewonderen de kathedraal van binnen en gaan dan met de lift de toren van de kathedraal op. Het uitzicht over de stad is zeer de moeite waard.

Werpen een blik in het nabijgelegen ‘Museo Diocesano de arte Sacro’.

Gebruiken ’s middags de lunch buiten op het terras van El Patio de Enmedio aan de Espiritu Santo. Wandelen ten slotte richting het Parque San Telmo en rijden in de loop van de middag, na getankt te hebben bij Shell Maspalomas, terug naar het hotel. Geniet van het vermaak rond en in het zwembad. Avondeten voor de laatste keer in het 360-graden-restaurant op de achtste verdieping.