Donderdag 20 augustus

Ochtendwandel in de wijk. Een aantal mannen van Stedin zijn al druk in de weer met het omleggen van elektriciteitskabels in de buurt. Werk een deel van de ochtend thuis. Bereid me voor op twee spoeddebatten in de vergadering van de Commissie Bestuur vanmiddag.

Fiets in de loop van de ochtend richting het Stadhuis. Begroet kamerbewaarder Marcel Paul die vanochtend terug is van vakantie (en wenste eerder vanochtend zijn collega Tuti Martina een goede vakantie). Heb telefonisch overleg met districtschef van politie Tolga Koklu. Onderwerp: een demonstratie. Krijg in de raadzaal van de griffiemedewerkers uitleg over de logistiek (microfoon, zitplaats).

De vergadering van de gemeenteraadscommissie begint om half twee in de raadzaal. De gemeenteraadsleden spreken uitvoerig over de gebeurtenissen op Scheveningen in het weekend 8 en 9 augustus en de ongeregeldheden die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden in het gebied Hoefkade-Vaillantlaan. Bij beide onderwerpen zijn insprekers. Gemeenteraadslid Erlijn Wenink zit de commissievergadering voor. Moet stevig aan de bak. Het college krijgt een hoop huiswerk mee. Wordt vervolgd. Werk aan de winkel. Fiets aan het begin van de avond naar huis. Ben tegen achten thuis. Enerverende dag zit er op.