Donderdag 20 juli

Helaas, vanochtend mogen we er pas precies om zes uur in. In het zwembad bedoel ik. Niets mis mee natuurlijk, maar toch. Het is niet anders. Een ‘oude’ afspraak gaat vanochtend in vervulling. Maak een fietstocht met de Franse ambassadeur Z.E. François Alabrune. We treffen het met het weer. Freek (kabinetszaken) haalt me op. Fietsen samen richting de Franse ambassade om aldaar de ambassadeur en twee van zijn naaste medewerkers Amaury en Leslie op te halen. De fietstocht is een leuke, informele en sportieve manier om bij te praten en de ambassadeur een deel van onze prachtige stad te kunnen laten zien.

Fietsen via het Vredespaleis, de Scheveningse bosjes en Madurodam naar het Westbroekpark.

Daar wacht John de Weerd (programmadirecteur van de Parade) ons op bij de ingang van het festivalterrein. Was afgelopen zaterdagavond ook op de Parade. Toen was het een drukte van belang. Vanochtend is de Parade nog gesloten voor publiek. John leidt ons rond over het stille festivalterrein. Enkele medewerkers zijn druk in de weer met schoonmaakwerkzaamheden. Nemen plaats bij de koffietent van Massimo. Massimo (“Australian by birth, my parents are Italian”) voorziet ons van een heerlijke verse kop koffie.

Vervolgen de fietstocht door het Westbroekpark richting het Rosarium. Daar leiden de stadsdeelmedewerkers Ron en Paul ons rond in het Rosarium.

Ze vertellen vol trots over de geschiedenis van het park en het jaarlijkse Rozenconcours dat hier plaatsvindt. Geniet van de vele rozen en het prachtige weer. Prima ochtend. Neem afscheid van François en zijn medewerkers. Krijg als dank twee potjes honing overhandigd. Uit eigen tuin, de tuin van de Franse residentie. Geestig.

Werk de rest van de middag thuis. Bel met m’n moeder in Edam en praat uitvoerig (telefonisch) bij met voormalig wethouder Kavita Parbhudayal. Ze geniet in den verre van een heerlijke vakantie. Zeer verdiend. Fiets ’s avonds heen en weer naar The Fat Mermaid aan de Strandweg. Avondeet op het terras buiten met m’n goede vriend en hooggeleerde Cees van Beers. Leerzaam.