Donderdag 20 oktober

Bereid in alle vroegte via MS Teams met de secretaris van de regioburgemeester, Marlies Koppers, de eerstvolgende vergadering voor van het Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO) van de politie-eenheid Den Haag. Een overleg met een aantal naaste medewerkers van directie veiligheid volgt. Ook via MS Team Bel met m’n moeder in Edam. Ga dan op stap.

Breng samen met Bob en Sophie (beiden van de directie veiligheid) en bestuursadviseur Bernadette een werkbezoek aan de Weimarstraat. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de verbetering van de leefbaarheid en veiligheid. Ook de komende jaren gaat de gemeente hiermee door. Ontmoet Ziggy en Clothilde van Birdflower, één van de nieuwe zaken op de Weimarstraat. Transformatiemanager Abdel laat mij in de straat zien wat er is veranderd en welke veranderingen nog op stapel staan. Tref onder anderen Lucien in zijn fraaie wijnwinkel Wijnklas en Nawaaz van Liamo. Wens de ondernemers veel succes. Spreek daarna aan de Noorderbeekwarsstraat in Koetshuis Helanso met de betrokken bewoners Marinus en Margreet van de stichting Mafuganova. Ben rond het middaguur op het Stadhuis.

Zwaai samen met aantal medewerkers met een mooie bos bloemen communicatiemedewerker Fleur uit. Fleur gaat aan de slag bij de Tweedekamerfractie van D66.
Neem in de foyer bij de raadzaal op verzoek van Yvonne Toornstra-Van Lier, directeur van basisschool De Bras, als voorzitter van de gemeenteraad, uit handen van een grote groep leerlingen (leden van de kinderraad), een verkeersveiligheidsadvies in ontvangst. Het advies gaat over de verkeersveiligheid van fietsers rond de basisscholen De Bras en de Zonnestraal in Leidschenveen-Ypenburg. Drie raadsleden van Hart voor Den Haag zijn bij de overhandiging aanwezig. Ik beloof de leerlingen het advies zometeen aan de gemeenteraad aan te bieden.

Zit in de nabijgelegen raadzaal de gehele middag de vergadering voor van de gemeenteraad. Spreek aan het begin van de vergadering gemeenteraadslid Frans de Graaf (VVD) toe. Frans neemt afscheid in verband met zijn verhuizing naar Noord-Sumatra. Hij gaat daar samen met zijn echtgenote Jojor het hotel Barbara cottages in Ambarita runnen van zijn schoonouders. Beëdig Anthony Uduba (VVD). Deed dat twee weken geleden ook. Toen werd hij fractievertegenwoordiger, nu gemeenteraadslid. Beëdig Ap Waasdorp tot fractievertegenwoordiger namens de PvdA. Gaan dan met z’n allen op de foto.

Aan het eind van de vergadering zit plv. voorzitter Ralph Sluis de vergadering voor, moet dan zelf een paar moties van een reactie voorzien en heb – op zijn verzoek – een overleg met gemeenteraadslid Robert Barker (Partij voor de Dieren) in zijn rol van voorzitter van de voorbereidingscommissie Dreven, Gaarden en Zichten.Opslaan
Robert praat me bij over de voortgang van de werkzaamheden van de commissie.
Bel, ’s avonds terug thuis, uitvoerig met m’n dochter in Houten en werk aan de inhoud van de loodgieterstassen.