Donderdag 21 juli

Wandel in de wijk. Stap even voor half acht op de fiets. Inmiddels is het gaan stortregenen. Het is niet anders. Met wapperende poncho fiets ik richting de binnenstad. De hele ochtend en middag staan in het teken van opruimen. Ontdoe me in mijn werkkamer van stapels papier en stukken. Orden en archiveer. Ga ook ’tekeer’ in m’n boekenkast. Tussen de middag onderbreek ik de klus. Neem met Fleur van communicatie een filmpje op over brandkranen, die ook dit jaar, tijdens de hitte van deze week, helaas zijn opengedraaid. Heb een overleg met gemeentesecretaris Ilma, gevolgd door overleggen met bestuursadviseur Bernadette en directeur veiligheid Hans en tenslotte met Camilla van kabinetszaken. Ga dan heen en weer naar Topsportcentrum Zuiderpark. Verwelkom daar – samen met Maarten Beks van de VNG, Ronald Huijzer van de VSG en Peter van Veen, Ilke Meertens, Maarten te Braak en Frans van de Ven (allen van de gemeente Den Haag) een officiële vijfkoppige delegatie van het directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) uit Suriname onder leiding van directeur Gordon Touw Ngie Tjouw. Maak ook kennis met sportambassadeur Jeffrey van Eck.

Meteen terug naar het Stadhuis. Zet mijn opruimwerk voort. Ga aan het eind van de middag even naar huis (maandag verder met de opruimbeurt). Fris me op en kleed me om. Bezoek de Belgische residentie aan de Jacob Catslaan in verband met de Nationale Feestdag van België. Word hartelijk welkom geheten door ambassadeur H.E. Anick van Calster en permanent vertegenwoordiger Z.E. William Roelants de Stappers. Praat bij met een aantal goede bekenden en beluister het muzikale optreden van het ensemble ‘Jaune Toujours’.

Gebruik het avondeten bij Old Fashion aan de Prins Hendrikstraat. Een verlaat verjaardagskadootje van Maarten en Eline. Reuze gezellig. Fiets samen met Eline richting huis.