Donderdag 23 juli

Na m’n wandeling halen Kevin (kabinetszaken) en Marja (bestuursadviseur) mij vanochtend vroeg op voor een bezoek aan het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Stappen met onze fietsen op station Den Haag Centraal in Metro E (richting Slinge). Draag het mondkapje dat ik afgelopen dinsdag van  Ary heb ontvangen. Theresa (communicatie) wacht ons op bij halte Leidschenveen.

Lopen met de fiets over het plein van winkelcentrum Leidschenveen. Dan verder over de Emmy Belinfantedreef. Aan de rechterkant van de weg skaten en spelen kinderen bij Skatepark Kavel K. Marja woont zelf in Leidschenveen en kan het nodige vertellen over deze wijk. Maken een korte stop bij haar huis, waar wij genieten van het uitzicht op de Nieuwe Driemanspolder. Zie in de verte de drie molens van Stompwijk.

Via de wijk – Marja kent de sluiproutes – over de Laan van Leidschenveen met aan onze linkerkant het ROC Mondriaan. Drinken koffie bij De Smulhoeve en zien stadsboerderij Landzigt. Bij beiden werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Fietsen over de Aristoteleslaan en slaan rechts af bij Donau richting het Cars Jeans Stadion, thuisbasis van ADO Den Haag. Zie het stadion al van ver. Parkeren onze fietsen op het lege parkeerterrein. Marja vertelt over de corona-zorglocatie die hier is gerealiseerd.

Loop binnen bij de ADO Den Haag Fanshop en laat mijn groengele mondkapje aan de verkopers zien.

Fietsen via het Nieuwenveensepad onder station Ypenburg door. Bezoeken de Yp, het trainings- en opleidingscentrum van de politie. Mariëtte (adviseur crisisbeheersing) brengt ons naar de achtste verdieping. Bekijk de zaal waar het gemeentelijk of regionaal beleidsteam bijeen komt. Zie vanaf hier de bouw van bioscoopcomplex Euroscoop aan de Guldenlaan.

Fietsen langs het Hofbad en TNO, locatie Ypenburg op de Ypenburgse Stationsweg en de Ypenburgse Boslaan. Dan over de Rijswijkse Landingslaan. Aan de linkerkant staat de voormalige verkeerstoren Ypenburg, nu een horecagelegenheid. Gaan langs winkelcentrum Ypenburg en dan terug richting centrum Den Haag via de pas geopende sterfietsroute binnenstad-Ypenburg, het zogenaamde Trekfietstracé. Zie onderweg pretpark Drievliet en de ingang van de Victory Boogie Woogietunnel van de Rotterdamsebaan. Steken over bij het witte landhuis Huize Hoekenburg. Dan langs de Laakmolen via het Trekvlietplein de stad in. Komen langs de Geleenstraat en viswinkel De Haringkoning op het Rijswijkseplein. De eigenaar heette mij welkom in een video die tijdens de beëdiging werd vertoond. Zwaai, maar hij is hard aan het werk en ziet me niet.

Neem bij het stadhuis afscheid van Marja, Kevin en Theresa. Stap op de fiets. Fris me thuis even op. Heb in de loop van de middag telefonisch overleg met notaris Hans de Jonge en met m’n voormalige secretaresse Yvette Wildschut. Verricht een paar huishoudelijke werkzaamheden in en rond mijn oude woonhuis in Utrecht. Mijn voormalige chauffeur Marcel van der Linden komt langs met een stapel (nagekomen) post. Bespreek met Wim Pot de aanstaande verhuizing van de inboedel richting opslag. Wip aan bij m’n buren Riet en Piet en zwaai naar overbuurvrouw Bianca. Gebruik het avondeten bij Buurten in Oost met Peter den Oudsten, waarnemend burgemeester van Utrecht. Wisselen een aantal (eerste) ervaringen uit. Heb later op de avond telefonisch overleg met gemeentesecretaris Ilma, raadsgriffier Lilianne, goede bekende Hans van den Broek en VVD-fractievoorzitter Frans de Graaf.