Donderdag 24 maart

Fiets heen en weer naar het zwembad. Het is rustig in de banen. Praat op m’n werkkamer in het Stadhuis kort bij met chef kabinet Eline. Bel met m’n ouders. ‘Pa heeft goed geslapen en staat nu te douchen’, vertelt m’n moeder. Ontvang goede bekende Herbert Zilverentant (inmiddels werkzaam bij Geerts&Partners) en maak nader kennis met de voorzitter van de FNV, de van Texel afkomstige Tuur Elzinga. Zijn woordvoerder Annika Heerekop en mijn bestuursadviseur Bernadette vergezellen ons. Zeer de moeite waard.

Maak kennis met Ana Houtappels, student bestuurskunde in Rotterdam. Ontmoette haar eerder tijdens een wijkbezoek in Leidschenveen-Ypenburg. Ana vertelde toen in de toekomst graag burgemeester te willen worden. Mooie ambitie. Spreken over wat die rol kan inhouden en wat je mogelijk kunt verwachten. Leuk gesprek.

Maak kennis met Daniel Szabo. Zijn plannen voor de toekomst zijn onder meer onderwerp van gesprek. Spreek op verzoek van Ashley Boskma een welkomstwoord in voor het gemeentelijk nummer 14070. Medewerker Matthias Geeve registreert de opname.

Ontvang rond het middaguur samen met wethouder Anne Mulder Harry en Marco Ballemaker van de Sir Winston Leisure Group. Spreken over een aantal lopende dossiers. Harry vertelt over de geschiedenis van het bedrijf en zijn jeugd in het Laakkwartier. Ontvang ’s middags Benji en Zuleyga, begeleider Ando en stagiaire Tichelle. Benji en Zuleya zitten op middelbare scholen in Den Haag en maken deel uit van de kinderredactie van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. Spreken over kinderrechten, ook nu een belangrijk en actueel onderwerp.

Heb samen met wethouder Martijn Balster en de medewerkers Ludo Steenmetser en Hans van der Vet een overleg over het beleidsveld woonwagenzaken. Geef daarna samen met AEDES-voorzitter Martin van Rijn aandacht aan de actie-agenda wonen. Gaan daartoe samen op de foto.

Onderweg naar Amsterdam praat ik met de medewerkers Ingrid, Lieke en Wilma bij over de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Woon aan het eind van de middag op uitnodiging van Luc Houben en Christa de Kemp, voorzitter en directeur van de Japans-Nederlandse handelsfederatie DUJAT, in hotel Okura aan de Ferdinand Bolstraat de uitreiking bij van de DUJAT awards. Kikuhiko Okura (himself) en general manager Michiel Roelfsema verwelkomen me bij binnenkomst. Begroet een groot aantal oude bekenden en maak kennis met Marco van Putten (general manager bij ACE), Hiroyasu Matsubara van Yakult en Erik Geerling (Nauta Dutilh). Directeur van het Sieboldhuis Kris Schiermeijer vertelt trots over de mooie recensie van haar nieuwste expositie in het Handelsblad van gisteren. Ambassadeur Z.E. Hidehisa Horinouchi en ambtgenoot Tjapko Poppens (Amstelveen) spreken, Hilde van der Meer (commissioner Netherlands Foreign Investment Agency) reikt de awards uit

Bel onderweg terug met Esther Teunissen (bureau integriteit).

Stap, aan het begin van de avond terug in Den Haag, op de fiets om op uitnodiging van Joep de Bruin, Steven Visser en Sander Peters de opening bij te wonen van strandpodium ‘Aan de Koot’ aan Strand Noord (voorheen strandtent WIJ). De enthousiaste ondernemers Joep en Steven nemen me mee door de zaak. Ontmoet ook ‘compagnon’ Floris Groeneveld. Wens de ondernemers succes en de gasten heel veel plezier. Werk, terug thuis, aan de tas uit het Stadhuis en ga vroeg naar bed.