Donderdag 24 november

Op het stadhuis begint de donderdag om half negen met een overleg met de medewerkers Ronald en Ludo over de actualiteit. Inmiddels meldt Fenna Noordermeer zich.

Fenna is tot 1 februari algemeen directeur van de vrijwilligerscentrale PEP. Zij oriƫnteert zich op haar loopbaan daarna en loopt daarom een dagje met me mee.

Een vergadering van de combistaf programma Zuidwest samen met wethouder Martijn Balster volgt. Word als voorzitter van de alliantieraad bijgepraat over een aantal zaken, waaronder de aanvraag voor de vierde tranche van de regiodeal en de tussenstand van de werving voor een programmadirecteur. Spreek via MS Teams met de VNG medewerkers Angela de Jong, Rommy Bakker, Frans van de Waart, Luuk Heijlman en Naut Kool over de logistiek rond de bestuurdersdag van 2 december aanstaande. Bel met m’n moeder in Edam en met Arnout Langerak (rederij Vrolijk). Praat bij met wethouder Stephanie Onclin (Zaanstad). Een talentvol bestuurder. Maak samen met directeur veiligheid Hans van der Vet kennis met Lucille Alberts, de nieuwe politieteamchef Scheveningen.

Wandel aan het begin van de middag naar het Asta Casino. Ga er op bedrijfsbezoek. Doe dat op uitnodiging van Harry en Marco Ballemaker.

Begroet ter plekke ook Ineke Ballemaker en locatiemanager Remco de Graaf. Krijg na een presentatie over het verleden, heden en de toekomst van het familiebedrijf een rondleiding door het indrukwekkende pand. Nuttig bezoek. Loop terug naar het Stadhuis.

Gebruik beneden in de hal samen met Fenna en bestuursadviseur Bernadette een versnapering bij Kafka en ga dan richting het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Woon er een bijeenkomst bij ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van het Multicultureel Netwerk Rijksambtenaren (MNR).

Doe samen met de Commissaris van de Koning Jaap Smit H.M. de Koningin in- en uitgeleide. Het MNR heeft als doel medewerkers met een dubbele culturele achtergrond in beeld te brengen binnen de rijksoverheid. Dat is nodig en lukt het MNR steeds beter. Begroet tijdens de bijeenkomst een groot aantal bekenden, waaronder Nazima Ramdin. Complimenteer na afloop de initiatiefnemers Sharda Kamaansing en Hui-ling Tichelaar-Wu.

Loop terug naar het Stadhuis. Woon aan het eind van de middag in de collegekamer de vergadering bij van het presidium van de gemeenteraad.

Maak kennis met de 15-jarige Bobby, hij loopt vandaag mee met gemeenteraadslid Ralf Sluijs.

Terug op mijn werkkamer praat Peter (directeur Sport) mij bij over een paar actuele sport-dossiers. Bijna meteen door richting Morgenstond. Breng in basisschool De Wissel aan de Steenwijklaan een bezoek aan het Buurt Interventie Team (BIT). Marqua Helfried (voorzitter BIT), Floris (accounthouder Veiligheid) en de wijkagenten Bonnie Courtar en Irene Gorter ontvangen me allerhartelijkst.

Krijg in een van de leslokalen van De Wissel een korte introductie. Benadruk het enorme belang van hun inzet als ‘extra ogen en oren’ van de politie en onze handhavingsorganisatie. Trekken daarna onze jas aan voor een ronde door de buurt. Zeer de moeite waard. Neem afscheid (ook van Fenna) en begeef me naar het Noordeinde. Gebruik er samen met Simone en oud-collega Linda Roos het avondeten bij Buona Terra. Ondernemersechtpaar Renato Conti en Gabriella Barillas hebben het prima voor elkaar.