Donderdag 25 november

M’n fiets is gerepareerd. In de stromende regen begeef ik me richting zwembad. Ook terug regent het. Ach ja. Nat was ik al. Deze donderdag staat bijna helemaal in het teken van de gemeenteraadsvergadering. Zit deze voor het grootste deel voor. Uit mijn portefeuille komen onder anderen aan de orde de jaarwisseling en de actualiteit rond advocatenkantoor Pels-Rijcken. Aan het begin van de middag zit ik de bestuursvergadering van de VNG voor.

Doe dat vanuit mijn werkkamer via MS Teams. De plaatsvervangend voorzitters Chris van der Helm, (de vandaag jarige) Ralf Sluijs en Dennis Groenewold nemen op dit soort momenten het voorzitterschap van de gemeenteraadsvergadering waar. Tegen zessen kan de gemeenteraadsvergadering worden gesloten. Woon later op de avond buiten op het Spuiplein samen met wethouder Arjen Kapteijns een korte bijeenkomst bij waar met het aanlichten van het Stadhuis de start van ‘Orange the World’, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, wordt gemarkeerd. Geweld tegen vrouwen is, helaas ook in Nederland, aan de orde van de dag. Op straat én achter de voordeur. Corona heeft dat probleem alleen maar groter gemaakt. Om aandacht te vragen voor deze ‘schaduwpandemie’, kleuren het Stadhuis, en onder anderen de centrale bibliotheek en het stadsdeelkantoor Escamp deze week oranje. Met maar een doel voor ogen: een veilige wereld voor iedereen, óók voor vrouwen. Spreek net als Arjen en Daniëlle Zawadi (ontmoette haar gisteren ook) de aanwezigen kort toe. Daarna drukt Daniëlle op een knop en zet daarmee de gevel van het Stadhuis in het licht. Het oranje licht blijft een week aan. In de stad vinden de komende dagen allerlei activiteiten in dit kader plaats.

Foto’s: Valerie Kuypers

Wandel naar het hart van kaarsjes dat is gemaakt in verband met de actie ‘Hart voor Afganistan’. Maak kennis met de initiatiefneemster. Plaats een kaarsje en wens haar veel succes met de solidariteitswake voor de kinderen in Afghanistan.

Zit, in de loop van de avond terug thuis, via MS-Teams een ingelaste vergadering van de driehoek voor. Hebben veel te bespreken. De loodgieterstassen uit het Stadhuis zitten vol. na afloop van de driehoek dus nog aan de slag. Bel later op de avond met m’n vader. Begrijp dat de Nederlandse voetbalelftallen het goed doen in Europa.