Donderdag 29 april

Ben op tijd wakker. Het regent hard en waait stevig. Begrijp dat de regen nog wel even aanhoudt. Besluit de ‘lange’ wandeling tot ergens vanmiddag uit te stellen. Begin de dag rond een uur of acht met een telefonisch overleg met Leonard Geluk, de algemeen directeur van de VNG. Via MS Teams praat ik samen met mijn G4 ambtgenoten Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Sharon Dijksma (Utrecht) bij met Klaas Knot, president van De Nederlandse Bank. Onderwerp van gesprek is de kabinets(in)formatie.

In de loop van de ochtend volgt – ook via MS Teams – een extra vergadering van de lokale driehoek. Rond het middaguur komen Stan Abma (VNG international) en Vincent van Dalen (VNG) langs. Spreek in mijn functie van co-president van de wereldorganisatie van lokale overheden UCLG een videoboodschap in voor de komende bijeenkomst op 6 en 7 mei van het Policy Council ‘Opportunities for All’ die wordt georganiseerd tijdens het jaarlijkse UN Development Cooperation Forum (UN DCF).

Cameraman Kevin Driessen maakt de opname.

Op het tweedaagse forum wordt gesproken over nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van internationale samenwerking. Een belangrijk thema zeker in tijden van deze wereldwijde crises en de aanpak daarvan. Benadruk het belang van het betrekken van lokale overheden bij internationale samenwerking in het algemeen, en bij een duurzaam herstel na COVID-19 in het bijzonder.

Loop ‘s middags heen en weer naar de boulevard van Scheveningen. Bewonder onderweg bij Heemskerk bloemisten een met prachtige bossen bloemen gevulde vrachtwagen.

Op de boulevard aangekomen drink ik redelijk uit de wind en uit de regen een verse jus d’orange en een kop groene thee op het ‘beschutte’ terras van Vitesse. Duik, terug thuis,  in de stukken van de Stadhuistassen. Geniet aan het eind van de dag een beetje van de zon – die weer even terug is. Volg ondertussen zo goed en zo kwaad als het gaat via televisie het debat in de Tweede Kamer over de notulen van de ministerraad.