Donderdag 3 maart

Begin even na zevenen met een ochtendwandeling in de omgeving. Ga vanaf de Molenweg, de Ericaweg op en loop de Oost Ravenweg uit. De zon schijnt.

Gebruik een vroeg ontbijt en check uit. De gehele ochtend staat in het teken van een interactieve sessie over het voorzitten van de raad, en welke rol de voorzitter kan hebben in en voor een nieuwe gemeenteraad. De sessie wordt verzorgd door voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en organisatie-adviseur Jasper Loots.

Gebruik de lunch, neem afscheid en vertrek ’s middags terug naar Den Haag.

 

Bel, terug thuis, uitgebreid met politieman Gregory. Hij informeert mij over zijn ervaringen bij een ernstig incident. Steek hem een hart onder de riem. Heb telefonisch overleg met gemeenteraadsgriffier Lilianne Blankwaard. Ambtgenoot Femke Halsema (Amsterdam) belt, net als Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Theo Weterings (Tilburg), wethouder Hilbert Bredemeijer en Pieter Jeroense (plaatsvervangend directeur VNG).

Zit aan het eind van de middag via MS Teams het juryoverleg voor ten behoeve van de achtste editie van de verkiezing beste overheidsorganisatie van het jaar 2022. Neem met de deelnemende jury-collega’s Astrid, Jan Herman, Piet, Pieter en Marc de drie dimensies en zeven criteria door waarop de organisaties hun inzendingen baseren en waarop de jury de organisaties zal beoordelen. Manon van de Woestijne en Kaylee Verhaar, respectievelijk medewerker van en stagiare bij de Vereniging voor Overheidsmanagement, begeleiden ons overleg. Verloopt in plezierige sfeer. Binnenkort zijn de nominaties van harte welkom. Bel in de loop van de avond uitvoerig met m’n dochter (ook haar enig overgebleven tweede konijn is overleden) en met m’n vader en moeder in Edam.

Zeer van genoten. Gebruik de lunch, neem afscheid en vertrek ’s middags terug naar Den Haag.