Donderdag 30 maart

Verricht mijn zwembeurt en fiets naar huis. Overleg onderweg naar Alphen aan den Rijn via MS Teams met wethouder Martijn Balster en de directeur van het Nationaal Programma Den Haag Zuidwest Chris Schaapman. Floris Buijnink (veiligheidsregisseur Escamp) sluit aan. Zit, in Alphen aan de Rijn aangekomen, als regioburgemeester in de raadzaal van het Stadhuis aan de Castellumstraat de vergadering voor van het Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO) van de politie-eenheid Den Haag.

Ben rond het middaguur terug in het Stadhuis van Den Haag. Maak in de collegekamer kennis met twee betrokken bewoners uit het Valkenboskwartier. Veiligheidsregisseur Segbroek, Sander Fresco, sluit aan.

Neem ’s middags, vlak voordat de gemeenteraadsvergadering begint, een open brief voorzien van enkele honderden handtekeningen in ontvangst. De jongste dochter van de recent overleden Adri Duivesteijn, Sjaak Bral en Ron Fresen overhandigen mij in aanwezigheid van een aantal gemeenteraadsleden de open brief.

De brief heeft de (her)inrichting van het Spuiplein als onderwerp. Om half twee begint de gemeenteraadsvergadering, die ik afwisselend met plaatsvervanger Dennis Groenewold voorzit. De vergadering duurt tot na middernacht. De informele nazit is gezellig.