Donderdag 6 juli

Doe m’n zwembeurt. Fiets in de loop van de ochtend naar het Stadhuis. Neem op verzoek van Emilia Saiz, de secretaris-generaal van UCLG (de wereldvereniging van gemeenten), een korte videoboodschap op voor de Local and Regional Governments Day op 13 juli aanstaande. Benoem als executive president van de UCLG de cruciale rol van steden bij het bevorderen van een veilige en inclusieve samenleving en duurzame ontwikkeling. Spreek me uit voor een responsief lokaal bestuur dat luistert en reageert op haar inwoners en ondernemers.

Ontvang rond het middaguur Marloes Borsboom-Turabaz. Marloes schreef een boek over haar man Ehsan Turabaz die op 6 maart vorig jaar overleed. Ontmoette Ehsan vaak in zijn functie als honorair consul-generaal van Afghanistan. Mooi dat zij het levensverhaal van Ehsan het licht heeft doen zien. De opbrengst van het boek gaat naar de stichting Vrienden van Afghanistan. Kon helaas niet bij de lancering van het boek zijn. Krijg het nu alsnog uit handen van de voormalige Rijswijkse wethouder Marloes zelf. Waardevolle ontmoeting.

Geheel onverwachts komen Vincent van Dalen en Kevin Driessen langs. Vincent en Kevin werken bij de VNG. Zij namen talloze interviews en quotes op. Krijg een videocompilatie aangeboden over de periode (2015-2023) waarin ik voorzitter was van de VNG. Kijken terug op onze plezierige en vaak vrolijke samenwerking met her en der aardige resultaten. Ga na afloop natuurlijk met de mannen op de foto.

Vanaf half twee ’s middags tot even na middernacht staat de dag verder helemaal in het teken van de laatste vergadering van de gemeenteraad voor het reces.

Op de agenda staat de programmarekening 2022 en alles wat daarmee samenhangt. Het is een lange vergadering. Avondeet tussendoor tijdens de schorsing na de eerste termijn van de gemeenteraad op mijn werkkamer samen met gemeentesecretaris Ilma. Ondervoorzitter Dennis Groenewold zit de raadsvergadering voor als ik zelf een aantal moties moet ‘appreciĆ«ren’. Dennis doet de stemmingen ook. Bezoek na afloop de informele nazit. Fiets na middernacht naar huis. Een latertje.