Donderdag 8 juni

Stap na het zwemmen op de fiets richting het Stadhuis. Begin in de collegekamer met het voorzitten van de vergaderingen van de stuurgroep RIEC en vervolgens van het dagelijks bestuur van het Regionaal Bestuurlijk Overleg (RBO) van de politie-eenheid Den Haag. Praat tussen de bedrijven door bij met m’n woordvoerder Robin Middel en directeur Veiligheid Hans van der Vet.

Begeef me op uitnodiging van raadsgriffiemedewerker Lies Roest tegen twaalven naar de raadzaal voor het kindervragenuur. Zit deze bijzondere ‘raadsvergadering’ voor. Leerlingen van de basisscholen het Kindcentrum Vroondaal, de Prinses Marijkeschool en de De la Reyschool stellen de aanwezige gemeenteraadsleden en mij leuke, soms lastige vragen. Beantwoord onder andere de vraag van Iorek; hij wil weten hoe zwaar het ambtsketen is (414 gram).

Het kindervragenuur is online terug te kijken. Gaan na afloop met alle leerlingen op de foto.

De middag en bijna de gehele avond staan in het teken van de vergadering van de gemeenteraad. Ga voorafgaand aan de vergadering op de foto met de leden van het presidium van de gemeenteraad.

Tijdens de schorsingen en op de momenten dat plaatsvervangend voorzitter Dennis Groenewold de vergadering voorzit, bel ik met VNG-woordvoerder Angela de Jong over een aantal teksten die ik volgende week moet uitspreken. Ontvang daarna de gemeenteraadsleden Constant Martini en Andrew van Esch op mijn werkkamer in verband met een actualiteit, praat bij met de gemeentesecretaris en gebruik in mijn werkkamer het avondeten met m’n bestuursadviseurs. Bel met de algemeen directeur van de VNG, Leonard Geluk. Fiets in de loop van de avond naar huis. Het is warm.