Donderdag 8 oktober

Sla m’n ochtendwandeling, vanwege de korte nacht, over. Werk een deel van de ochtend thuis. Heb in de loop van de ochtend een overleg – via MS-Teams – met gemeentesecretaris Ilma Merx en wethouder Saskia Bruines. Praat via hetzelfde MS-Teams bij met wethouder Greetje Bos (Breda). Een – online – overleg met Maarten Schenk (juridische zaken) volgt aan het begin van de middag.

Fiets naar het Stadhuis. Bespreek met Rombout Alkema en Bart Ludwig (beiden van de directie veiligheid) en de bestuursadviseurs Esther en Denis de voorbereiding voor de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur van vanavond. Neem in de loop van de middag via Zoom als VNG-voorzitter en co-president van de wereldvereniging van gemeenten UCLG deel aan een Presidency-meeting. Jessie Post en Bert van Vijfeijken (beiden van VNG international), vergezellen me online. Spreken onder anderen over de voortgang van de activiteiten van de organisatie. Zo zijn, sinds de uitbraak van corona, een aantal ‘Live Learning Experiences’ georganiseerd, over diverse onderwerpen die voor gemeenten van belang zijn – tijdens de crisis en daarna.

Oud-collega Yeter Tan belt. Bel zelf met Ingrid Wolf (raad van bestuur HMC). Gebruik het avondeten met woordvoerder Jan en bestuursadviseur Marja bij Hot King aan de Gedempte Burgwal. Loop op tijd terug. Rond half acht begint de vergadering van de gemeenteraadscommissie Bestuur. Op de agenda staan lachgas, demonstraties en het onderwerp radicalisering, extremisme en polarisatie. Moet stevig aan de bak. Fiets even na twaalven naar huis. Handel de stukken uit stadhuistas af en ga (te) laat naar bed.