Donderdag 9 juli

Fiets, na mijn ochtendwandeling in de wijk, op tijd naar het stadhuis. Zit om half negen een korte ingelaste collegevergadering voor. Wethouder Boudewijn Revis treedt na de zomer terug om als directeur bij Staatsbosbeheer aan de slag te gaan. Vandaar de vergadering. Het bericht slaat in als een bom … maar het is Boudewijn ook van harte gegund. Het college en de stad gaan hem missen. Boudewijn toonde grote inzet voor de stad op onder andere de portefeuilles Financiën, Ruimtelijke Ordening en Scheveningen. Hij is opgestaan toen het stadsbestuur in zwaar weer verkeerde. Wederom bleek dat hij een stabiele kracht was. Gelukkig kunnen we voorlopig nog beroep op hem doen. Kijk uit naar de samenwerking de laatste maanden. Na de vergadering informeert Boudewijn de gemeenteraad per brief over zijn ontslag. Terug op mijn werkkamer wipt ambtgenoot Marja van Bijsterveldt (Delft) aan. Overleg met gemeentesecretaris Ilma en Peter van Toor van juridische zaken. Praat aansluitend telefonisch bij met bestuursadviseur Marja. In de ‘serie‘ kennismakingsgesprekken komt wethouder Kavita Parbhudayal langs.

Geef een kort interview aan Lot van Bree van Omroep West over het aangekondigde vertrek van wethouder Revis. Bel met Rick Oudshoorn (landelijk voorzitter JOVD).

Fiets richting de Willemshof, het kantoor van de VNG aan de Nassaulaan. Een groot deel van de middag staat in het teken van de bestuursvergadering van de VNG via MS Teams. Maak na afloop kennis met mijn nieuwe VNG-bestuursadviseur Gerard Ekelmans en geef een kort interview aan plv. directeur Pieter Jeroense tijdens een digitale zomerbijeenkomst voor de medewerkers thuis. Vertel over mijn nieuwe baan en de eerste week als burgemeester van Den Haag.

Stap aan het eind van de middag op de fiets. Begeef me naar het Zuiderpark. De medewerkers Arjen (veiligheid) en Theresa (communicatie) wachten mij voor het kantoor van de VNG op. Het miezert, maar heb mijn poncho bij me.

Fietsen langs de Mauritskade, de Elandstraat, de Loosduinseweg en De la Reyweg. Steek met de fiets over op de ‘Zevensprong’ waar ik maandag ook was. Fiets samen met wijkagent Gert-Frank door het Zuiderpark. Wat een groot en vooral mooi park. Vanwege het weer is het vandaag redelijk rustig en zie ik vooral veel dieren. Maken een korte stop bij Parkoers. Hier worden jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid. Fietsen vervolgens richting winkelcentrum Leyweg en de Loevesteinlaan. Zie van een afstandje het stadsdeelkantoor Escamp. Indrukwekkend gebouw. Hoop het snel te kunnen bezoeken.

Heb ‘s avonds telefonisch overleg met de Hoofdofficier van Justitie. Hij informeert mij over berichten die morgen rond het middaguur vanuit het landelijk parket naar buiten gaan.