Donderdag 9 juni

Ga zwemmen. Fiets in de miezer naar huis en begin de werkdag in alle vroegte met een onaangekondigd bezoek aan Henri Reijgersberg, die aan het einde van het schooljaar na 30 jaar stopt als directeur van De La Reyschool aan De la Reyweg. Hans Kroon (ook werkzaam op deze school) en fotograaf Bart Maat, wiens kinderen op deze school zitten, ontvangen me. Henri is aangenaam verrast en vertelt gepassioneerd over het onderwijs en wat je voor kinderen kunt betekenen. ‘Was toen ik zes jaar was verliefd op mijn juf en wilde vanaf dat moment juf worden’. Ontmoet ook Henri’s echtgenote Marianne. Zij is net als Henri altijd werkzaam in het onderwijs geweest. Leuke ontmoeting. Krijg bij een volgend bezoek een rondleiding door de school.
Fotograaf Bart Maat
Haast me richting het Stadhuis. Bijna de hele dag staat vervolgens in het teken van een vergadering van de gemeenteraad. Beëdig aan het begin van de vergadering Monique van Stuijvenberg, Damien Zeller (beiden Hart voor Den Haag), Eline van Halsema (Partij voor de Dieren) en Rick de Vries (Forum voor Democratie) tot fractievertegenwoordiger. Rond vier uur ’s middags neemt Chris van der Helm het voorzitterschap over. Heb via MS Team een overleg met Emilia Saiz, zij is secretaris-generaal van de wereldvereniging van gemeenten UCLG.

Wens op de residentie aan de Buitenrustweg onder het toeziend oog van van de Japanse ambassadeur Z.E. Hidehisa Horinouchi Erica Terpstra van harte geluk met haar Keizerlijke onderscheiding. Maak kennis met haar goede vriendin (en Olympisch kampioen) Ada Kok. Ada en Erica zwommen allebei op de Spelen van Tokio in 1964. Topvrouwen.

Zeg tenslotte aan de Sophialaan gedag tegen Marja Verloop, Chargé d’Affaires van de Verenigde Staten. Zij verruilt Den Haag na drie jaar voor Frankfurt. Praat buiten in de tuin bij met Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland.

 

Bel ’s avonds in verband met de afscheidsbijeenkomst zaterdag in verband met het overlijden van mijn vader met Cees Frikkee, Erwin Rossenaar en Henk Medik van EVC-Edam, met vriend van de familie Gerro de Boer en met m’n vaders duivensportcollega Martin Meulman. Neem ook nog een paar onderwerpen door met m’n broer Koos, m’n zoon en dochter en hun moeder Marian.