Maandag 1 januari

En toen was het 2024. Vandaag is het dus nieuwjaarsdag. De nachtrust was kort. Informeer de leden van de gemeenteraad aan de hand van de eerste beelden en cijfers met een brief over het verloop van oud en nieuw. Geef in de loop van de ochtend een interview aan redacteur Lot van Bree voor de radio en televisie van Omroep West. Woordvoerder Robin Middel is er ook bij.

Doe een paar administratieve klusjes en kijk en luister ondertussen naar het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker. Bel met m’n moeder in Edam.

‘Savoir vice’ is het thema van de traditionele nieuwjaarontvangst van Hans en Wilma Rijnierse. Ga er in de loop van de middag in m’n eentje heen. Hutten food & design verzorgt in de Wintertuin in het fraaie Hulstkamp Gebouw aan de Rotterdamse Maaskade de ontvangst. Begroet veel goede bekenden, waaronder Frits Landesbergen die voor passende muzikale omlijsting zorgt. Frits belooft me zijn partner Joke de hartelijke groeten te doen. Commissaris van de Koning Jaap Smit en gastheer Hans Rijnierse spreken ons bemoedigend toe.