Maandag 1 juli

En toen was het juli. Trek m’n zwembaantjes in Max Health Club. Zit, aangekomen op het Stadhuis, in de collegekamer de wekelijkse vergadering van de staf Veiligheid voor. De vergadering van de driehoek volgt. Spreken na afloop op mijn werkkamer met de hooggeleerde Arjen Boin. Bespreek aan het begin van de middag in het zogeheten ‘secaba’ met de naaste medewerkers de agenda van de vorige en de komende week. Woon in de collegekamer de vergadering bij van de staf Burgerzaken onder leiding van directeur Publiekszaken René van Kuilenberg. Praat bij met Harry Wientjens (directeur Rabobank regio Den Haag en voorzitter van Economic Board The Hague) over actuele ontwikkelingen en kijken terug op ‘Den Haag Inspireert’ waar ik helaas niet bij aanwezig kon zijn. Hoor goede verhalen. Blik aansluitend met de medewerkers Pepijn (directie Internationaal) en Camilla (kabinetszaken) terug op de dienstreis naar Oekraïne. Bestuursadviseur Maarten sluit aan. Nemen de follow-ups door.

Ontvang als burgemeester veel brieven en e-mails over de meest uiteenlopende onderwerpen. Bespreek met medewerker Linda Gonsior, verantwoordelijk voor de afhandeling van deze communicatie, de laatste stand van zaken. Plv. politiechef Chiu Man belt in verband met de actualiteit.

Ben aan het eind van de middag te gast op het Hofstede College aan Droogscheerdersgaarde in stadsdeel Escamp (wijk Dreven en Gaarde). Aldaar was Lucilla Wouters per afgelopen 1 maart maar liefst 40 jaar als vrijwilliger actief. Lucilla is er sinds jaar en dag een onmisbare kracht. Schooldirecteur Wilbert van Beukering doet me in- en uitgeleide. Reik met een korte toespraak aan Lucilla de versierselen uit die horen bij een Koninklijke onderscheiding. Collega’s, oud-collega’s, vrienden en familie hebben zich in de aula verzameld voor dit heuglijke moment. Prijs Lucilla voor de liefde, aandacht, energie en humor die zij al zo lang met de school deelt. Na mijn toespraak volgt het echte hoogtepunt. Simon (van Nick & Simon) complimenteert Lucilla in een videoboodschap met haar ruim 40-jarige inzet als vrijwilliger. Lucilla is een enorme fan en dus reuzeblij.

Fris me, terug thuis, even op. Sluit de eerste maandag in juli af met de informele zomerbijeenkomst met een aantal naaste medewerkers. Fiets daartoe samen met kabinetschef Eline naar The Fat Mermaid aan de Scheveningse boulevard. Gaan na afloop op voorstel van Sabine (communicatie) met onze enkels de zee in voor een groepsfoto. “Kunt u alvast wennen voor de Nieuwjaarsduik.”

Praat later op de avond uitvoerig telefonisch bij met m’n dochter.