Dinsdag 11 april

Ga tegen zessen vanochtend aan de wandel in de wijk. Moet een beetje vroeg want om half acht begeef ik me naar het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt. Ontvang daar een aantal Haagse uitvaartverzorgers voor een informeel ontbijt.

Mijn gasten zijn Astrid Oranje (stichting R.K. Begraafplaatsen), John de Hoogh (No Nonsense Uitvaart), Sunil Sharma (Rouwcentrum Loosduinen), Robert-Jan Bax (Monuta Bijzondere Uitvaarten), Jan Willem Engelen (Engelen & Spoor), Marc Krans (CUVO), Robert Heezen (De Uitvaartverzorgers), Irmgard Weydemuller (Uitvaart EnZo), Rob Kerkhof (Kerkhof & Zn), Gita Beets (Betrokken Uitvaarten) en Reviano Soebrati (Uitvaart As-Salaam). Bij de kennismakingsronde valt op hoe divers de achtergronden van de gasten zijn. Mooie verhalen over de manier waarop men – soms heel jong of juist op latere leeftijd – in het vak rolt. Spreken verder over wat het werk aantrekkelijk maakt, over de bijzonderheden van de uitvaartbranche in Den Haag en waar je als uitvaartverzorger soms tegenaan loopt. Mooi gezelschap.

Neem, op het Stadhuis aangekomen, met de gemeentesecretaris de agenda van de collegevergadering door. De vergadering zelve volgt. Koppel ’s middags na afloop terug aan een aantal naaste medewerkers.

Verwelkom aan het einde van de middag de Franse president Emmanuel Macron in onze internationale stad van vrede en recht.

Tijdens zijn staatsbezoek aan Nederland – vandaag en morgen – besteedt Macron veel aandacht aan de Europese samenwerking. Vandaar dat hij in Amare is vanmiddag. Laat de president in goede handen achter bij de voorzitter van het Nexus Instituut Rob Riemen en Amare-directeur Jan Zoet voor zijn Nexus-lezing over de toekomst van Europa. Bericht over de ontmoeting op Instagram.

Meteen door naar huis om me om te kleden voor het staatsbanket dat Simone en ik vanavond bijwonen in het Paleis op de Dam in Amsterdam ter gelegenheid van het bezoek van de Franse president. Draag een nieuwe Franse onderscheiding; ben bevorderd tot Commandeur in de Légion d’Honneur. Ontving de onderscheiding vandaag. Zeer eervol. Begroet vele bekenden. De avond is lang. Heb geluk want heb gezellige tafelgenoten: senator Annemarie Jorritsma en ondernemer Harold Goddijn. Een latertje.