Maandag 11 december

Bel na het zwemmen aan de Klatteweg op het Stadhuis met de huisartsenpraktijk van m’n moeder in Edam. Op het Stadhuis is het eerste agendaonderwerp het wekelijkse ‘secaba-overleg’ met een aantal naaste medewerkers. Ontvang de leden van de driehoek en de staf Veiligheid in de collegekamer. Zit beide vergaderingen voor. Secretaresse Joke Baptist gaat deze maand met pensioen. Zij heeft 46 jaar bij de gemeente Den Haag gewerkt. Ga aan het eind van de ochtend op verzoek van Sandra van Noort met Pauline (bestuurssecretariaat) ergens op de vijfde verdieping even bij haar langs voor een praatje en presentje.

Bel met m’n moeder in Edam en met m’n broer Koos. Sta AD-journalist Niels Klaassen te woord. Niels maakt rond de rechtszaak tegen Richard de Mos een podcastserie. Spreken over de gevolgen van het jarenlange onderzoek voor de stad, de gemeenteraad, het college en de medewerkers van de gemeente. Begin volgend jaar verwerkt Niels het interview in een van de afleveringen van zijn podcast.

Ontvang de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Z.E. Ziad Al Atiyah. Dominique Kühling (hoofddirectie Protocol en Gastlandzaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken) en Rombout Alkema (directie Veiligheid) sluiten aan. Neem een aantal actualiteiten door.

De bouwers van drie vreugdevuren (Laak, Duindorp en Escamp) en Timon Bosman en Henk van den Brink van Hofstad Events komen langs. We bespreken de stand van zaken en blikken vooruit op de jaarwisseling. Iedereen hoopt dat het weer op oudjaarsavond meezit en de vuren veilig kunnen branden.

Gebruik het avondeten op uitnodiging van Christa de Kemp in het Okura Hotel aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. Doe dat samen met zo’n 500 andere gasten tijdens de jaarbijeenkomst van de Japans-Nederlandse handelsfederatie DUJAT. Zit naast president en CEO Kikuhiko Okura en deputy chief Daisuke Nakano van de Japanse ambassade. Zie vele goede bekenden en maak kennis met Tiffany Meijer van het InnovationQuarter.