Maandag 11 september

Ga zwemmen. Heb telefonisch overleg met minister Dilan Yeşilgöz. Stap op de fiets richting de binnenstad. Begin op het Stadhuis met een bijeenkomst van het ‘secaba’; neem met naaste medewerkers de agenda van de komende week door. Complimenteer meneer Ary met zijn geweldige zilverpoetswerk in de etalagekasten op de gang. Praat informeel bij met schout-bij-nacht Ludger Brummelaar. Zit de vergaderingen voor van de driehoek en de staf Veiligheid. Neem rond het middaguur een filmpje op ten behoeve van een bijeenkomst (‘global summit’) in New York volgende week van het Strong Cities Network. Zit om half één een extra vergadering van de driehoek voor.

Geef aan Marieke Strietman en Marieke van den Bosch een interview over de betekenis en het succes van het Haags Economisch Interventie Team (HEIT). Ontvang samen met wethouder Martijn Balster twee actieve bewoners. Bespreken een actueel onderwerp. Praat uitvoerig – telefonisch – bij met verkenner Arie Slob. De rest van de middag staat in het teken van een training van de raadscommissievoorzitters en de (plaatsvervangende) voorzitters van de gemeenteraad. Goed om te doen. Investeren in een sterke, goed functionerende gemeenteraad is alle moeite waard. Plaats van handeling is Het Nutshuis aan de Riviervismarkt. Ada Odijk en Robert van der Riet zijn de trainers.

Praat na met raadsgriffier Lilianne en bestuursadviseur Maarten in De Tijd aan de Korte Poten bij het Plein. Loop aansluitend naar de Rabobank aan de Bezuidenhoutseweg naast het Centraal Station. Ga op uitnodiging van directeur Harry Wientjes in gesprek met de ledenraad van de bank. Maak eraan voorafgaand gebruik van het ‘Indische rijsttafel’ buffet dat klaarstaat. Heerlijk. Maak tijdens het avondeten kennis met Jet van der Gaag, voorzitter van de ledenraad, en Pascale Stoop, voorzitter van de raad van commissarissen. Jet luidt de avond in met een aardige introductie. Heb een vraaggesprek met Harry Wientjes waarbij ook vragen uit de zaal worden gesteld. Allerlei onderwerpen passeren de revue.

Begroet een aantal bekenden uit Den Haag, onze regio, Utrecht en Amstelveen. De wereld is klein. Parkeerde vanochtend mijn fiets aan de Bezuidenhoutseweg. Hij staat er nog. Fiets naar huis. Terug thuis neem ik een ‘duik’ in de stukken voor morgen en bel (terug) met de commissaris van de Koning in Zuid-Holland.