Maandag 12 december

Het is koud op de fiets onderweg naar het zwembad. De drukte in de banen valt gelukkig mee. Begin op kantoor met een overleg via MS-Teams met de VNG ter voorbereiding van een bijeenkomst woensdagochtend. Doe dat samen met wethouder Saskia Bruines die sinds kort lid is van het bestuur van de VNG. Heb aansluitend in de collegekamer het wekelijkse secaba (secretariaat, communicatie- en bestuursadvisering en kabinet) overleg.

Zit de vergadering van het driehoek voor. Praat aan het eind van de ochtend samen met directeur veiligheid Hans van der Vet bij met Tweedekamervoorzitter Vera Bergkamp, de (nieuwe) griffier Geert Jan Hamilton en de medewerker beveiliging Kimbren Linssen. Nemen de actualiteit door. Plezierig gesprek.

Maak ’s middags kennis met twee nieuwe bestuursadviseurs. Kijk uit naar de samenwerking. Zit de vergadering voor van de staf veiligheid. Breng samen met eerdergenoemde Hans en bestuursadviseur Bernadette een bezoek aan een tweetal locaties in de stad. Wellicht komen de locaties in aanmerking voor het plaatsen van een (stedelijke) voorziening. Werk de rest van de middag aan de voorbereiding van de raadscommissie Bestuur van komende woensdag. Heb via MS-Teams overleg met woordvoerder Jan en de medewerkers Peter en Bernadette over de raadsenquĂȘtecommissie Amare.

Woon aan het begin van de avond samen met Simone op uitnodiging van voorzitter Luc Houben van de Nederlands-Japanse Handelsfederatie DUJAT, in het Amsterdamse Okura aan de Ferdinand Bolstraat, de jaarlijkse bijeenkomst van DUJAT bij. Er zijn toespraken en filmbeelden en er is muziek van Yuki no Hana.

Zie veel goede bekenden. Krijg van ambtsopvolger Tjapko Poppens een Amstelveense kerstbal kado. Zeer attent.