Maandag 13 november

Doe m’n zwembeurt. Op het Stadhuis begint de werkweek met een aantal video-opnames. Zwaai op verzoek van Emine Osanmaz per video Jennifer Felix uit; zij was zeven jaar een van de woordvoerders voor de gemeente Utrecht en heeft mij destijds regelmatig bijgestaan. Wens Jennifer alle goeds in haar nieuwe klus (‘Daar gaat ze. En zoveel schoonheid heb ik nooit verdiend’). Ook voor het symposium ‘Behoorlijk organiseren’ op uitnodiging van Harry ter Braak een groet per video vanwege andere verplichtingen op de dag van het symposium. Ten slotte komen Iris en Assam langs. Beiden tweedejaarsstudent Bestuurskunde. In Den Haag zijn er op 22 november een aantal ‘jongerenstembureaus’. Stembureaus die volledig worden gerund door jonge mensen. Onder anderen Iris en Assam bemensen volgende week het stembureau in ‘hun’ De Haagse Hogeschool. Zij maken in de aanloop naar de dag van de Tweedekamerverkiezingen een aantal vlogs.

Goed om hen alvast te ontmoeten – ga er woensdag de 22e november ook langs – en vanochtend mee te werken aan hun video. Elke stem telt, ook voor de enorme groep jonge mensen in onze stad. Deel op Instagram een korte terugblik/teaser van onze ontmoeting.

Neem met de naaste medewerkers tijdens het wekelijkse ‘secaba-overleg’ de agenda van de komende week door. Zit de vergaderingen voor van de driehoek en van de staf Veiligheid. Ontvang aan het eind van de ochtend Mees Walta. Mees was tot afgelopen september burgemeester van Madurodam en zit nu in zijn examenjaar. Hij is zich aan het oriënteren op zijn vervolgstappen. Denk, samen met kabinetschef Eline, graag met hem mee. Leuk gesprek.

Maak aan het begin van de middag via MS Teams ter voorbereiding van het Prinses van Oranje Concert op 7 december kennis met Jos Pommer, dirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het belooft een mooie muzikale avond te worden. Ben inmiddels op weg naar Bunnik. Carpool heen en weer met chef-kabinet Eline Tops-Visser. Daar, in De Landgoederij, aan de Camminghalaan vindt de afscheidsbijeenkomst plaats voor Sydney Volten, de overleden echtgenoot van mijn voormalige woordvoerder en bestuursadviseur Sjoukje. Het afscheid is mooi en ontroerend. Zoon Sam en Sjoukje zijn sterk. Heb onderweg terug uitvoerig telefonisch overleg met locoburgemeester Robert van Asten. ’s Avonds terug thuis wacht (de inhoud van) de loodgieterstas. Bel met inmiddels goede vriend en ooit m’n interim-directeur John Elffers. De bijna tachtigjarige antwoordt schuchter lachend op mijn vraag “Waar ben je?”: “Ja, sorry, ik zit nog op kantoor”. Ach ja, zo kan het ook. De maandag vliegt emotievol voorbij.