Maandag 14 juni

Fiets in alle vroegte naar mijn (nieuwe) bovenwoning. Drink er een kopje koffie met Ab, Gerard en Arie. Zij gaan ook vandaag weer aan de slag om m’n toekomstige ‘thuis’ nog fraaier te maken.

Op het Stadhuis begint de maandag met een digitaal vooroverleg over de vergadering van de Ministeriële Commissie Toeslagen Herstel (MCTH) van morgenochtend. Doe dat met m’n VNG-collega’s en wethouders Peter Heijkoop (Dordrecht) en Rutger Groot Wassink (Amsterdam). Heb de wekelijkse vergadering van de staf burgemeester (‘secaba’) op mijn werkkamer aangevuld met inbellers via MS Teams. Laat me in de vergadering van het voorbereidend Regionaal Beleidsteam (RBT) in de raadzaal bijpraten over de laatste corona-stand van zaken in de regio Haaglanden door Directeur Publieke Gezondheid Annette de Boer en directeur van de veiligheidsregio Esther Lieben. Vergader met de driehoek (districtschef René van Eck doet de actualiteiten) en daarna – in de collegekamer – met de staf Veiligheid.

Zit ‘s middags een digitale bestuursvergadering van de VNG voor. Naut zorgt voor heerlijke broodjes van Gransjean aan het Bankaplein. Geef een interview aan Nathalie Debast voor de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten). Dit is de Belgische zustervereniging van de VNG. VNG-woordvoerder Angela de Jong is hierbij aanwezig. Marjolein Schreiner (kabinetszaken) praat me bij over een mogelijk bezoek aan de finish van de Tour de France medio juli. Ontvang de nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp. Griffier Simone Roos vergezelt haar.

Begeef me vervolgens naar Utrecht. Woon onderweg de digitale vergadering van de VNG-stuurgroep ‘visie 2030’ bij onder voorzitterschap van Geert van Soest(griffier Venlo). Gebruik het avondeten in de foyer van het Utrechtse provinciehuis en woon in de Statenzaal de vergadering bij van het veiligheidsberaad.

Praat onderweg terug telefonisch bij met gemeentesecretaris Ilma Merx en met m’n vader.