Maandag 17 augustus

Loop een rondje in de wijk. Het wordt steeds minder licht en drukker buiten ook al is het nog vroeg. Ga richting het Stadhuis.

Begin ‘s ochtends op het werk met een digitale vergadering met een aantal VNG-collega’s. Bereiden een bestuurlijk overleg van vanmiddag met het kabinet voor. Zet de jarige Melenie Smilde van het bestuurssecretariaat ‘in de bloemen’. Loop daarna naar de raadzaal. Heb aldaar een vergadering van de driehoek. Districtschef Anil Soerdjbalie neemt met ons de actualiteit door. Bespreek, terug op mijn werkkamer, met een paar naaste medewerkers het logistieke en communicatieve verloop van de afgelopen en de komende week. Niet iedereen is aanwezig vanwege vakantie. Heb in de loop van de middag via Webex het ‘Bestuurlijk Overleg Financiële verhoudingen’ met de bewindspersonen Kajsa Ollongren en Hans Vijlbrief. VNG-directeur Leonard Geluk voegt zich bij me. Een digitale vergadering van de bestuurlijke klankbordgroep Corona van de VNG volgt. De techniek laat ons overigens behoorlijk in de steek. De verbinding hapert. Niet handig. Inmiddels houdt de directie veiligheid mij op de hoogte van het verloop van een flinke stroomstoring, dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt (Hoogheemraadschap Delfland) (www.hhdelfland.nl) informeert mij telefonisch over de (mogelijke) gevolgen voor de waterkwaliteit.

 

Meteen door naar Utrecht. Woon in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan in de Statenzaal de vergadering bij van het Veiligheidsberaad. De ministers Hugo de Jonge en Fred Grapperhaus zijn te gast. Veel te bespreken. De vergadering is helaas later dan voorzien rond half tien ten einde.

Praat, terug in Den Haag, nog ff na met Simone en kijk naar Jinek op televisie. De Haagse politiechef Paul van Musscher is een van de gasten. Vandaar.