Maandag 18 januari

‘Blue Monday’ is het vandaag. De zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. De weersomstandigheden doen de dag eer aan. Deel op Instagram een opbeurend plaatje. Ga aan de wandel. Ook dat bevordert een goede zin. Begin op het Stadhuis met het wekelijkse ‘secaba’overleg met een paar naaste collega’s. Het merendeel sluit digitaal aan. Bespreek aansluitend met bestuursadviseur Esther een actualiteit. Wandel naar de raadzaal voor een vergadering met de lokale driehoek. Zit, in de collegekamer, de vergadering voor van de staf veiligheid. Spreek via MS Teams met Benno Tempel en Hans Buurman (Kunstmuseum/Museum Escher in Het Paleis). Doe dat in gezelschap van Meriam van Es-Kieftenbeld (Centrale Vastgoedorganisatie). Benno en Hans informeren mij over de toekomst en de huisvesting van het Eschermuseum. Heb ‘s middags een digitale vergadering van de staf ‘bovenlokale netwerken’. Bel met Vivianne Goudsmit (makelaardij Korff de Gidts), met algemeen directeur Leonard Geluk (VNG) en met Luitenant-Generaal Mart de Kruijf.

Neem deel aan een webinar van de stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De stichting zet zich in voor de promotie van de vis die in de Noordzee bij Scheveningen gevangen wordt en voor de bevordering van duurzame en lokale visserij. Het is volgens mij altijd goed wanneer ondernemers zich verenigen en samenwerken om hun producten aan de man en vrouw te brengen. Hopelijk kunnen we snel weer genieten van de vis uit de Noordzee bij één van de restaurants waar deze op de kaart staan. Neem tijdens het webinar het kookboek ‘Noordzeevis uit Scheveningen’ digitaal in ontvangst. Een fraai kookboek dat is samengesteld door Noreen ter Beke, Paul Einerhand en Suzanne van der Pijll. Het bevat lekkere recepten en mooie foto’s. Goed om te lezen dat de gerechten in het kookboek mede zijn samengesteld door studenten van het ROC Mondriaan en SVO Vakopleiding. Wens Suzanne van der Pijll veel succes met de werkzaamheden van de stichting.

Spreek op verzoek van Theresa (communicatie) een korte film in. Praat digitaal bij met goede bekenden Mark de Kruijk en Maya Meijer-Bergmans van de Meyer Bergman Erfgoed Groep. Ontvang vervolgens in de collegekamer Simon Smits (Ambassadeur voor Internationale Organisaties) en Dominique Kühling (de nieuwe directeur Protocol en Gastlandzaken) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Simon en Dominique zijn belangrijke schakels en samenwerkingspartners in onze relatie met de internationale gemeenschap. Heb vervolgens een telefonische vergadering over een actualiteit met VNG-collega en wethouder Peter Heijkoop (Dordrecht), staatssecretaris Alexandra van Huffelen en premier Mark Rutte. Woon aan het eind van de middag een deel van de digitale vergadering bij van de interbestuurlijke klankbordgroep COVID-19 van de VNG. Bel met René van Kuilenburg (directeur publiekszaken). Heb tenslotte als VNG-voorzitter telefonisch overleg met ambtgenoot Jan Nieuwenburg (Hoorn). Ga richting huis, duik in de stukken uit de tassen van het Stadhuis en ga relatief vroeg naar bed.