Maandag 19 juni

Er is vanochtend een beetje wind en het is daarom net iets minder warm. Ga in alle vroegte zwemmen. In de kelderkamer van het Toussainthuis aan de Toussaintkade begint om half negen het wekelijkse secaba-overleg met een aantal naaste medewerkers. Via MS Teams deze week. Net als de aansluitende vergadering van de driehoek. Woon vanaf half tien in de gewone vergaderzaal het begin bij van het tweede deel van de financiële retraite van het college. Kan helaas niet lang blijven. Bel met hoofdofficier van justitie Margreet Fröberg, met Pauline van het bestuurssecretariaat, met woordvoerder Robin Middel en met raadsgriffier Lilianne Blankwaard.

Woon rond het middaguur in de aula van crematorium Laren aan de Weg over Anna’s Hoeve de herdenkingsplechtigheid bij van Lien Vos-Van Gortel. Lien was Haags raadslid en wethouder, burgemeester van Utrecht en bovendien een dierbare vriendin. De belangstelling is groot, de plechtigheid warm en emotievol en de toespraken komen recht uit het hart. Condoleer de familie en vrienden, spreek vele goede bekenden van toen en nu en groet mijn ambtsvoorgangers Ivo Opstelten en Aleid Wolfsen en ambtsopvolger Sharon Dijksma.

Begeef me in de loop van de middag naar Purmerend. Drink een kopje koffie op het terras van Brasa aan de Koemarkt, heb telefonisch overleg met chef kabinet Eline Tops-Visser en bezoek aan het eind van de middag notaris Pieter Rietbergen in het nabijgelegen Zuidoostbeemster. Onderteken er een aantal documenten. Werk, ’s avonds terug thuis in Den Haag, buiten op mijn balkon aan de inhoud van de loodgieterstassen van het Stadhuis. Heb uitvoerig telefonisch overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx en bel gezellig met mijn zoon Bart. De zonsondergang is fraai.


Ontvang een mail van Hetty van de Haagse Vogelbescherming (Abraham Schierbeek Tuin) waar ik eerder dit jaar op bezoek was. Ze schrijft over de geboren vogeltjes en de grotere dieren die ze voorbij zag komen in deze tuin, waaronder twee jonge vossen en marters. De vrijwilligers sjouwen geregeld met emmers water om de vogelbadjes gevuld te houden, want er wordt heel wat in gespetterd en van gedronken door de dieren.