Maandag 2 augustus

Herneem mijn dagelijkse gewoonte. Het maken van een ochtendwandeling door de wijk. Werk vandaag thuis. Woon via MS Teams een ingelaste vergadering bij van het Veiligheidsberaad. Koppel na afloop de resultaten terug aan de leden van het Regionaal Beleidsteam van de veiligheidsregio Haaglanden. Bel met Melenie van het bestuurssecretariaat. Cees van den Oosten belt. Fiets aan het eind van de ochtend heen en weer naar de Bankastraat voor een paar (dagelijkse) boodschappen.

Neem ‘s middags, in aanwezigheid van woordvoerder Frank Hitzert en geluidstechnicus Jolijn Landheer, vanuit mijn appartement deel aan een uitzending van RadiOlympia op radio1. Spreek met de presentatoren Ghislaine Plag en Tom van ‘t Hek over het Olympic Festival op Scheveningen (vanavond is er bijvoorbeeld de huldiging van de eerste Haagse winnaar van een gouden medaille, windsurfer Kiran Badloe). Maar spreek ook over zwemmen in open water (daar heb ik zelf een heel klein beetje ervaring mee) en over de strand- en zwemveiligheid voor onze 11 kilometer lange kust. Doe voorzichtig als u in zee gaat en let op elkaar. Zelfs de meest ervaren zwemmer doet er verstandig aan ontzag te hebben voor de Noordzee – én voor de vlaggen van de reddingsbrigade.

Geniet voor het overige van flarden van de beelden van de gouden medaille van atlete Sifan Hassan (5.000 meter). Heb telefonisch overleg met bestuursadviseur Sjoukje Volten. Fiets aan het eind van de middag heen en weer naar m’n nieuwe huis. Breng er een pak koffie voor de verhuizers van komende woensdag, ruim verder op en leeg een aantal dozen. Bel met m’n voormalige buren Riet en Piet Grimmelikhuyzen (‘We waren afgelopen vrijdag 65 jaar getrouwd’). En wens Kiran Badloe een vrolijke huldiging vanavond. Bereid, terug thuis, het avondeten. M’n vader belt. Hij heeft vandaag een lange dag met ziekenhuisbezoek gehad. Hij is tevreden over hoe het logistiek allemaal is verlopen.