Maandag 2 januari

Stap in alle vroegte op de fiets. Verricht m’n dagelijkse zwembeurt. De belangstelling in de banen van het zwembad is groot. Heeft mogelijk met goede voornemens te maken. Fiets naar huis en wandel dan heen en weer naar het Vredespaleis. Wie weet scheelt het een paar onsjes.

Werk de rest van de dag vanuit huis. Vandaag wordt bekend dat ik heb besloten op en rondom de Beresteinlaan in de wijk Bouwlust en Vrederust tot en met 6 januari een samenscholingsverbod van kracht te laten gaan. Daarmee is het verboden om met een groep mensen samen te zijn als de groep uit meer dan twee personen bestaat. Aanleiding voor het verbod is een steekpartij eind december, waarbij in een buurtwinkel een minderjarige jongen ernstig gewond raakte. Onder andere Den Haag FM bericht erover. Plv. politiechef Tolga Koklu informeert mij over een actualiteit aan Schedeldoekshaven.

Bel in de loop van de middag met Jules Maaten. Jules en ik gaan al lang mee. Sprak hem al een tijdje niet. Klinkt als vanouds. Bel ook met oud-collega Nel van Gorcum en met makelaar Rob van Loenen. Fiets aan het eind van de middag naar de Frederik Hendriklaan. Doe er een paar boodschappen. Avondeet iets simpels. Heb telefonisch overleg met gemeentesecretaris Ilma Merx en met directeur veiligheid Hans van der Vet. Ga op tijd naar bed.