Maandag 20 juli

De week begint zonnig. Wandel in mijn woonomgeving. Bel in alle vroegte met Anita Bos (Rabobank). Begin op het Stadhuis met het wekelijkse overleg met een aantal naaste medewerkers. We bespreken de afgelopen week en nemen de komende week door. Heb aansluitend in de raadzaal een vergadering van de driehoek. Deze week is districtschef René van Eck de ‘wisselspeler’ bij de politie. Heb na afloop een kort overleg met bestuursadviseur Sander en met Marc Prins van de directie Veiligheid. Bel aan het eind van de ochtend met Danny de Bruijn van de treasury.

Wandel met bestuursadviseur Marja naar het Oude Stadhuis aan de Groenmarkt. Vorige week de aftrap met een serie korte informele ontbijt- en lunchbijeenkomsten met vrouwen en mannen uit de sfeer van onder onder anderen de sport, de zorg, de cultuur, het onderwijs en het bedrijfsleven. Lunch vandaag in de historische burgemeesterskamer met de stadsdeeldirecteuren. Vanwege de vakantieperiode zijn vijf van de acht stadsdeeldirecteuren aanwezig. Annette de Graaf (Segbroek), Debora Lootsma (Haagse Hout), Mustapha el Boumeshouli (Loosduinen), Lawrence Eghosa (Laak), Harm Benthem (Escamp) en directeur Stadsdelen en Wijken Steven Broers. Goed om hen te zien en  te spreken. De zesde (Petra Sevinga van Leidschenveen-Ypenburg) belt in. Kijk uit naar de ‘officiële’ werkbezoeken aan de stadsdelen. Krijg na afloop van Mustapha de delen 1 en 2 van het boek ‘Platglas – peenbuikers vertellen over Loosduinen’, geschreven door Frans J.M. Van Gaalen.

Wandel terug naar stadhuis. Kom een aantal bekenden tegen. Martin van Rijn zit op de fiets. Oud-wethouder Rabin Baldewsingh doet – in sportieve kleding – een paar boodschappen. Spreek met twee politie-vrijwilligers in de Grote Marktstraat.

Maak, terug op het stadhuis, (nader) kennis met wethouder Hilbert Bredemeijer. Ga langs bij hem op de 11e verdieping. Het uitzicht is fraai. Zeker van buiten vanaf zijn balkon. Moet wel wennen aan de hoogte van de loopbrug … Ach ja. Hoogtevrees.

Spreek, terug op mijn werkkamer, kort met sectordirecteur Peter van Heerwaarden over het corona-dossier. Bespreek een aantal brieven en verzoeken van inwoners met bestuursadviseur Marja. Bel met mijn voormalige woordvoerder Sjoukje Volten. Krijg aan het eind van de middag onverwachts bezoek van Ary André (Bestuursdienst). Een collega van hem kocht afgelopen week groengele mondkapjes bij Ron’s Dart World aan het Almeloplein. Winkelier Ron gaf voor mij een extra mondkapje mee. Attent.

Wip aan Smaragdhorst in Mariahoeve aan bij mijn seniore familievriendin Jenny Joustra. Zij was eergisteren jarig. Vandaar. Laat me uitvoerig informeren over het wel en wee in de wijk.