Maandag 21 juni

Wandel in de wijk. Wip aan bij huisschilder Ab. Drink snel een kopje koffie. Heb op het stadhuis Secaba-overleg met een paar naaste medewerkers, gevolgd door een vergadering van de Driehoek met Politie en Openbaar Ministerie. Neem via MS Teams deel aan een vergadering van het dagelijks bestuur van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Praat rond het middaguur bij met woordvoerder Jan en gemeentesecretaris Ilma. Bel met garagehouder Jos Olman. Reis ‘s middags, na de wekelijkse vergadering van de staf veiligheid, naar de vergadering van het veiligheidsberaad op het provinciehuis van Utrecht aan de Archimedeslaan. Spreken over de versoepelingen die het aankomend weekend ingaan. Mooi dat Nederland eindelijk weer grotendeels van het slot kan. De besmettingscijfers en ziekenhuisopnames lopen terug, en het aantal gezette vaccinaties loopt snel op. Zo gaan we met z’n allen toch nog een (relatief) normale zomer tegemoet.

Heb aansluitend bij Buurten aan de Burgemeester Reigerstraat een overleg met Mariëlle de Vuijst en Nurcan Kaya (kabinetszaken) en Rinske Hordijk en Paulien Breslau (culturele zaken) van Gemeente Utrecht. Onderwerp: mijn burgemeestersportret in de galerij bij de entree van het Utrechtse Stadhuis.

Heb onderweg terug naar Den Haag via MS Teams een gesprek met de voorzitters van de veiligheidsregio’s in Zuid-Holland, ambtgenoot Liesbeth Spies (Alphen aan de Rijn) en de Commissaris van de Koning Jaap Smit. Bel, terug thuis, met mijn vader na afloop van de voetbalwedstrijd Nederland-Noord-Macedonië (3-0).