Maandag 21 november

Begin in alle vroegte op het Stadhuis in de collegekamer met een bestuurlijk overleg met wethouder Saskia Bruines, haar bestuursadviseur Kato en medewerker Sandra. Spreken over een regionale ontwikkelingen. Praat bij met m’n bestuursadviseurs Bernadette en Lars. Heb overleg met m’n naaste medewerkers in het secaba overleg. Nemen de agenda van de komende week door. De wekelijkse vergadering van de lokale driehoek volgt. Robine de Lange, president van de rechtbank van Den Haag, sluit aan. Twee keer per jaar houden we een zogenaamde ‘vierhoek’.

Bereid samen met Hans (directeur veiligheid), Lars en Bernadette de raadscommissie Bestuur van 7 december voor. Heb aansluitend vergadering van de staf veiligheid. Wethouder Martijn Balster belt over een actualiteit. Spreek aan het begin van de middag met wethouder Anne Mulder en zijn medewerkers Selma en Sandra over zijn portefeuilleonderdeel verkeersveiligheid.

Geef samen met wethouder Mariëlle Vavier via MS Teams een interview aan Ruben Cales en Martijn Baart (TwynstraGudde) over de mogelijke governance van de provinciale regietafel asiel. Ontvang Maarten Hinloopen en Willem Heijboer van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Den Haag.

Spreek met Arnout Langerak (Cornelis Vrolijk) en Willem van der Zwan (W. van der Zwan & Zn.) over de Nederlandse visserijsector.


Geef, in de loop van de middag terug thuis, aan tafel in mijn woonkamer een interview aan de journalisten Laurens Boven en Harmen van der Veer. In hun podcast De Binnenkamer praten zij met mensen over het leven en werken in het openbaar bestuur. Woordvoerder Annelou is er bij.

Zie flarden van de voetbalinterland Senegal-Nederland (0-2). Heb in de loop van de avond via MS Teams een overleg met de wethouders Saskia Bruines en Mariëlle Vavier over de portefeuille internationaal. En doe datzelfde met gemeentesecretaris Ilma Merx maar over een geheel ander onderwerp. Duik nog even in de tas met stukken en ga dan naar bed.