Maandag 22 januari

Vannacht stormde ‘Isha’ over Den Haag. Is onderweg naar het zwembad goed te merken. Begin op het Stadhuis de vierde week van het jaar met het doornemen van de afgelopen en komende week met het vaste team naaste medewerkers tijdens het zogenaamde ‘secaba-overleg’. Wandel naar de werkkamer van wethouder Martijn Balster. Ontvang samen met hem een tweetal zeer betrokken bewoners van onze stad. Een stevig gesprek volgt. Haast me na afloop van het gesprek terug naar de collegekamer voor het wekelijkse overleg met de driehoek. Maak na afloop samen met politiechef Karin Krukkert en hoofdofficier van justitie Margreet Fröberg kennis met een ‘nieuwe’ politiefunctionaris. Zit de vergadering van de staf Veiligheid voor. Gebruik samen met goede bekende Jeanine Holscher, tot zeer recent de topvrouw van Blokker, de lunch op mijn werkkamer.

Ontvang aan het begin van de middag Rijksbouwmeester Francesco Veenstra, Charles van Marrelo en Anneloes van Boxtel (beiden van het Rijksvastgoedbedrijf). Spreken over het langetermijnperspectief van de ruimtelijke ontwikkeling in Nederland en de gevolgen en mogelijkheden voor Den Haag. Doe dit samen met wethouder Robert van Asten en Richard Kloek (stedenbouwkundige van de gemeente). Boeiend gesprek. Drink een kopje koffie met ambtsopvolger Tjapko Poppens (Amstelveen). Altijd goed en nuttig om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe het nu gaat in Amstelveen. Heb er met veel plezier gewoond en gewerkt. Tjapko tweet een foto van onze ontmoeting. Kijk met Boris de Geest en Manon van de Woestijne van de Vereniging voor OverheidsManagement terug op de verkiezing van de Beste Overheidsinnovatie 2023. Wat ging goed, wat kan (nog) beter. Doen dit via MS Teams. Praat bij met de gemeentesecretaris en de raadsgriffier. Doe datzelfde – ook via MS Teams – met Chris Schaapman, directeur van het Nationaal Programma Zuidwest. Bel met m’n nichtje Mandy en met locoburgemeester Robert van Asten.

Woon aan het begin van de avond op uitnodiging van Jinn van Gastel in Theater Amsterdam aan de Danzigerkade bij het IJ een bijeenkomst bij ter gelegenheid van 40 jaar Dujat. Ontmoet vele bekenden uit de Japanse (bedrijven)gemeenschap en natuurlijk de Japanse ambassadeur Z.E. Hiroshi Minami.


Op 17 januari 1984 werd Dujat opgericht met als doel de handelsrelaties tussen Nederland en Japan te versterken. Sindsdien is het uitgegroeid tot een grote netwerkorganisatie met een ledengemeenschap van ruim 170 bedrijven, waaronder zowel Japanse, Nederlandse als andere internationale bedrijven, culturele organisaties en (semi)overheidsorganisaties.


Bel, terug thuis, met m’n broer Koos en met m’n zoon en dochter.