Maandag 23 januari

Ga zwemmen. Fiets terug naar huis. Op het Stadhuis begint vervolgens de werkweek. Start met het wekelijkse overleg met naaste medewerkers. Bestuursadviseur Bernadette trakteert met door haar zelf gemaakt gebak omdat ze dit weekend jarig is geweest. Blikken terug op vorige week en kijken vooruit naar wat deze week ons gaat brengen. Direct aansluitend vinden de vergaderingen van de staf Veiligheid en de driehoek plaats.

Maak op mijn werkkamer kennis met de journalisten Hanneke Keultjes en Tobias den Hartog (Algemeen Dagblad/Parool). Plv. woordvoerder Annelou vergezelt me.
Zit als VNG-voorzitter een digitaal overleg voor met mijn twee collega-voorzitters Jaap Smit en Rogier van der Sande van het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen. We zijn vergezeld van onze algemeen directeuren Rien Fraanje (IPO), Meindert Smallenbroek (Unie) en Leonard Geluk (VNG). Constructief overleg.

Praat bij met voormalig VNG-collega en goede vriendin Songül Mutluer (PvdA-Tweede Kamerlid). Spreken onder andere over haar portefeuille binnen de fractie die inhoudelijk voor een deel voor burgemeesters relevant is. Wordt vervolgd. Bel met m’n dochter in Houten.

Maak allervrolijkst kennis met Cees en Margreet de Wit.

Beiden zijn actief als redacteur van het fraai vormgegeven seniorenblad ‘Het Bedakkertje‘ dat in de gemeente Edam-Volendam wordt gemaakt en verspreid. Mag aan een komend nummer een bijdrage leveren. Halen ondertussen goede herinneringen op aan mijn jeugd in Edam-Volendam en de vele gezamenlijke bekenden.

Meteen door naar het Utrechtse provinciehuis. Woon er de vergadering bij van het Veiligheidsberaad. Praat na afloop kort bij met de minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz.

Gebruik het avondeten met de voormalige voorzitter van de Kamer van Koophandel Jeu Bielders. Doen dat in restaurant Goesting aan het Veeartsenijpad.
Terug thuis neem ik de stukken door uit de loodgieterstas van het Stadhuis. Heb (telefonisch) contact met de wethouders Anne Mulder en Hilbert Bredemeijer. Bel uitvoerig met m’n broer Koos.