Maandag 23 oktober

Heerlijk om weer aan de Klatteweg te hebben kunnen zwemmen vanochtend. Het is nevelig en (water)koud. Groet onderweg ouderenverzorgster Christiana. Fiets naar het Stadhuis.

Begin met het zogenaamde ‘secaba-overleg’ met een aantal naaste medewerkers. Maak in mijn werkkamer samen met directeur Veiligheid Herke Elbers kennis met Danny Williams, het nieuwe sectorhoofd van politie van een deel van het centrum. Leuke kennismaking. Zit de wekelijkse vergadering van de driehoek voor. De driehoek start als ‘vierhoek’. Robine de Lange, president van de Rechtbank Den Haag, is namelijk op bezoek. Spreken over de voortgang van de wijkrechtspraak, één van de acties uit het programma Preventie met gezag in Zuidwest. Na het vertrek van de president bespreekt de driehoek de rest van de agenda. Zit de vergadering voor van de staf Veiligheid. Maak aan het eind van de ochtend samen met ambtgenoot Jos Wienen (Haarlem) als vertegenwoordigers – regioburgemeesters – van het Landelijk Overleg Veiligheid en Politie kennis met een kandidaat voor de vacature die is ontstaan door het aanstaande vertrek van korpschef Henk van Essen. Sybille van Weert (MD consultant Algemene Bestuursdienst) begeleidt ons.

Praat samen met kabinetschef Eline Tops-Visser bij met gemeenteraadslid Caroline Peeck. In de loop van de middag belt plv. politiechef Tolga Koklu in verband met een actualiteit. Neem deel aan de vergadering van de staf Burgerzaken onder voorzitterschap van René van Kuilenburg (directeur dienst Publiekszaken). Bespreken onder meer de voortgang van de voorbereiding van de komende verkiezingen van de Tweede Kamer.

Spreek via MS Teams met de Turkse Ambassadeur, Z.E. Selçuk Űnal en zijn tweede secretaris Ozan Gümüş ter voorbereiding van mijn dienstreis naar Konya als executive president van de wereldvereniging van gemeenten: United Cities and Local Governments (UCLG). Maken van de gelegenheid gebruik om enkele actualiteiten door te nemen. De Nederlandse ambassadeur in Turkije, Z.E. Joep Wijnands, is via MS Teams mijn volgende gesprekspartner. Ben vergezeld door ambtgenoot Wobine Buijs-Glaudemans (Oss). Joep praat ons bij over de meest actuele ontwikkelingen in de relaties tussen Nederland en Turkije.

Ontvang aan het eind van de middag in de collegekamer drie vertegenwoordigers van de bouwers van het vreugdevuur op Scheveningen. De jaarwisseling lijkt ver weg, maar de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Kijken terug en vooruit. Fiets met bestuursadviseur Maarten en kabinetschef Eline naar Wicked Wines aan het Anna Paulownaplein. Praten met ‘de benen op tafel’ bij met onze voormalige VNG-collega’s Angela de Jong en Naut Kool. Gezellig. Fiets naar huis. Kom redelijk droog over. De loodgieterstas uit het Stadhuis wacht. Overigens speelt ADO Den Haag teleurstellend gelijk tegen Jong Ajax (0-0).